Türkiye'de bin 740 çocuğu ücretsiz olarak ameliyat eden, başarısı ve sosyal sorumluluk projeleri ile ses getiren Yard. Doç. Dr. İbrahim Alataş'ın bilgilendirmesi ile Sultaşa Otel'de gerçekleştirilen toplantıda birçok STK temsilcisi ve Mersin GİAD bir araya geldi. 

Toplantıya Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölge Başkanı Sabri Tekli, Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin GİAD Kadın Kurulu Başkanı Nalan İzol, Proje Koordinatörü Mersin GİAD Üyesi Dünya Aslan, projeyi Türkiye'ye kazandıran Barış Çelik, Florence Nightingale Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Yard. Doç. Dr. İbrahim Alataş ve çok sayıda Mersin GİAD üyesi katıldı.

Sosyal sorumluluk projesine İstanbul'da bir kafe açarak başlayan Dr. İbrahim Alataş ve Barış Çelik, projenin geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar bin 740 çocuğun ücretsiz ameliyatını gerçekleştiren Dr. Alataş, annenin folik asit eksikliğine bağlı olarak gelişen bir hastalık olan Spina Bifida hakkında bilgilerinin ardından Mersin'de gerçekleştirmek istediği projeyi Mersinli iş insanları ile paylaştı. Mersin GİAD ile birlikte Spina Bifida hastası çocuklara yönelik tatil köyü projesi geliştirmek istediklerini belirten Dr. Alataş Mersin GİAD'tan tam destek aldı.

Bu hastalığa sahip çocukların özel kişiler olduğunu belirten Dr. Alataş, ' Bu hastalığa sahip olan çocuklarımız yürüyemeyen ve aynı zamanda zihni de engelli olan çocuklarımızdır. Dolayısıyla bu çocuklarımızın herhangi bir sosyal aktiviteleri maalesef yok. Bu hastalığa sahip çocuklara bakan ailelerin psikolojik açıdan durumları o çocuklardan daha kötü olduğunu biliyoruz. Biz de Barış Çelik ile bunları düşünerek sosyal sorumluluk projesi kapsamında hem ailelerin hem de hasta çocuklarımızın gönüllerince zaman geçirecekleri sadece onlara özel olan bir tatil köyü projesi geliştirmeye karar verdik. Bu tatil köyü hem çocuklarımız hem de onların aileleri açısından onlara bir umut ışığı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu tesisin içerisinde tıbbi müdahale yapabileceğimiz bir merkez oluşturabiliriz. Bu merkez sayesinde Mersin'de haftanın belli günleri ameliyatları ücretsiz gerçekleştirebilir, Mersin'in sağlık turizmine de katkı sağlamış oluruz. Bizim bu projeden herhangi bir maddi beklentimiz yok. Yeter ki bu çocuklarımızın yaşamlarına bir nebze de olsa katkıda bulunalım' dedi.

Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, projenin çok anlamlı olduğu vurgusunu yaparak, 'Hepimiz birer engelli adayıyız. Her insanın gülüp eğlenmeye, mücadele etmeye ve sosyal aktivitelere ihtiyacı vardır. Biz Mersin GİAD olarak ve Mersin'deki diğer kurum ve STK'lar ile birlikte bu projeye destek vermek adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu çocuklarımız için sosyal sorumluluk üstlenen ve örnek oldukları için doktorumuz İbrahim Alataş'a ve projenin fikir babası Barış Çelik'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, 'Bu sadece Mersin GİAD, ya da herhangi bir sivil toplum örgütü tarafından değil, tüm Mersin'in sahiplenmesi gereken bir proje. Başta Mersin Valiliği olmak üzere, yerel yönetimlerimizin de bu konuda elbirliği ile projeye destek olması ve böylesine önemli bir projenin Mersin'e kazandırılması gerekmektedir' dedi.

Editör: Barış Köksal