Mersin GİAD’ın her hafta üyelerini bilgilendirmek amacıyla yaptığı toplantıların bu haftaki konuğu Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada oldu. 

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği'nin üye kaynaştırma ve kartvizit alışverişi sebebi ile düzenlediği yemekli toplantıya katılan Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, işveren ve işçilerin İŞKUR destek paketlerinden hangi durumlarda yararlanacağını anlattı. Mersin'e ciddi oranda istihdam sağlayan şirket sahiplerinin bulunduğu toplantıda İŞKUR'un sağladığı istihdam odaklı teşvik paketleri doğrultusunda soruları yanıtlayan Kutlu, 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname hakkında Mersin GİAD üyelerine bilgi verdi. İŞKUR desteğinden faydalanmak için mevcut çalışan kadrosunun azalmadan istihdam desteği almasının altını çizerek; ‘İşe yeni alacağınız asgari ücretli çalışan bir elemanınız bütün sigorta, prim, stopaj, vergi gibi maaş harici ne kadar gideri varsa devlet karşılıyor. Bu süreç ise 2017 yılının sonuna kadar geçerli olacak. İşe alacağınız personelin geriye dönük en az 3 aydır işsiz olması, 15 yaş üstü olması gibi belli kriterler var. Mersin işsizlik oranlarına bakıldığında yüzde 10’larda gözüküyor. Bu çalışma ile işsizlik rakamlarının çok daha gerileyeceğini umuyoruz. Milli İstihdam Seferberliği Türkiye açısından oldukça önemli bir proje' dedi. 

Toplantıya katılarak iş insanlarını bilgilendirdikleri için Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu’ya teşekkürlerini sunan Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan İzol ise; ‘Devletimiz yeni oluşturduğu teşvik paketleri ile üreticinin ve işverenlerin elini güçlendiriyor. Yaşanan üzücü olaylardan sonra bu tarz destek paketleri bizlerin yüzünü güldürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Milli İstihdam Seferberliği’ne hep birlikte destek olarak, İŞKUR teşviklerinden yararlanmamız gerekiyor. Ülkemizde hali hazırda meslek sahibi olmayan birçok gencimiz var, bu teşvikler ile birlikte onların da önü açılabilir. Oluşturulan bu teşvik paketleri kapsamında emeği geçen herkese Mersin Girişimci İş Adamları Derneği üyeleri adına teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.










Editör: Barış Köksal