Mersin’de 200’ü aşkın üyesi ile iş dünyasına ışık tutan Mersin GİAD, Mersin adaylarını konuk ederek adayların projeleri hakkında bilgi almaya devam ediyor. Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu, Cumhur İttifakı Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Muhammet Gültak, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol ve Mersin GİAD üyelerinin katıldığı toplantıda Cumhur İttifakı adayları Mersin ile ilgili projelerini anlatarak üyelerin sorularını yanıtladı. 

Mersin GİAD olarak bütün siyasi partilere aynı mesafede yaklaştıklarını belirten Başkan Mehmet Serkan İzol, kent için proje üreten bütün siyasi partilerin destekçisi olduklarının altını çizdi. İzol, ‘Mersin GİAD olarak 200’ü aşkın üyemizle birlikte kentimizin çıkarları doğrultusunda adım atan ve kent odaklı çalışmalarına aktif bir şekilde devam eden bir STK konumundayız. Bizler herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin Mersin’i geliştirmek, kalkındırmak ve güçlendirmek isteyen herkesin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Burada önemli olan partiler ve siyasi kavramlar değil, Mersin’dir. Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sn. Hamit Tuna’nın 15 yıllık belediye başkanlığı sürecinde neler yaptığını yakından biliyoruz. Toroslar’a büyük yenilikler kazandırdı. Kendisine şahsım ve derneğim adına Mersin’e kattığı değerler için şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyoruz ki 31 Mart günü seçimin galibi kim olursa olsun Mersin kazanır. Bizler Mersin’in ve iş dünyasının geleceğini düşünmek zorundayız. Geleceğe güvenle bakmak için şuan ki bulunduğumuz konumu iyi değerlendirmemiz gerekiyor’ dedi.

15 yılda Toroslar’ı Mersin’in en gelişmiş ilçelerinden biri yaptıklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, ‘Toroslar’da 15 yıl boyunca edindiğimiz tecrübeleri Mersin’in genelinde uygulayacağız’ dedi. Tuna, ‘Bizler ne söylediysek yerine getirme noktasında gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Mersin’in bütün sorunlarına hâkimiz ve bu sorunların çözümü için Toroslar ilçesinde edindiğimiz tecrübeleri Mersin geneline yaymak için çalışacağız. Birçok projemiz var. Burada sizlere projelerimizi tek tek anlatarak sizleri sıkmak istemiyorum; fakat Toroslar’da girdiğimiz ilk seçimde vatandaşlarımıza ‘Bize 5 yıl görev verin, sizlerin yüzünü kara çıkartmayacağız’ dedik ve sonrasındaki tüm seçimlerde ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlarımızdan oy alarak tekrar seçildik. Şimdi hedefimiz Büyükşehir Belediyesi. Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediyesi’ni ve 13 ilçemizi kazanacağımıza olan inancımız tamdır’ ifadelerini kullandı.

'Kafası karışık bir Akdeniz'de yaşadık'

Mersin'in huzurlu olması için Akdeniz'de huzur ve güven ortamının devam etmesi gerektiğini belirten Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Muhammet Gültak, 'Akdeniz ilçesi bundan 3 yıl öncesine kadar terörün yoğun yaşandığı bir ilçeydi. 3 yıl önce kayyumun atanması ile birlikte Akdeniz'de huzur ortamı sağlandı. Akdeniz'de yaşayan vatandaşlarımıza hem devletin hem de partimizin şefkat elini uzatarak Akdeniz'e yeniden huzuru getirdik. Akdeniz'de bu huzur ve güven ortamının devamını sağlamak için her zaman büyük çabalar sarf ettik ve bundan sonrası için de Akdeniz'i Mersin'in en yaşanabilir ilçesi yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Akdeniz'in huzurlu olması demek Mersin'in huzurlu olması demek' dedi. 

'Ben Yenişehir'de yaşayan 260 bin nüfusun tamamının adayıyım'

Yenişehir bölgesinde görüş ayrımı yapmadan her kesime hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu, 'Ekmeğini yediğim, çocuklarımı büyüttüğüm, aşık olduğum Yenişehir'e hizmet edip borcumu ödemek için bu yola çıktım. Ben sadece Cumhur İttifakına gönül verenlerin değil, Yenişehir'de yaşayan 260 bin nüfusun tamamının adayıyım. Projelerimiz hazır; Yenişehir’i bambaşka bir görünüme kavuşturacağız' dedi.

'Gece uyumadan, gündüz yorulmadan Mezitli için çalışıyoruz'

'Mezitli'nin sorunlarını ve Mezitli'de yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek adına her kalbe dokunmaya gayret gösteriyoruz' diyen Cumhur İttifakı Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan ise, 'Biz bu yola çıkarken, Mezitli'nin hak etmediği bir konumda olduğuna inanarak yola çıktık. Mezitli'nin birçok eksiği var. Bizler bu eksikleri tamamlamak için göreve talip olduk. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan Mezitli halkının sorunlarına çare bulmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle Mezitli'ye hizmet etme şerefini yaşayacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. 31 Mart günü Mezitli ve Mezitli'de yaşayanların refahı için değişim günü olacaktır' ifadelerini kullandı.

Toplantı üyelerin adaylara sordukları sorular ile son buldu.

Editör: Barış Köksal