Pandemi koşulları nedeniyle titizlik ile gerçekleştirilen ziyarette Dernek Başkanı Bülent Kütük “ Dünyanın ve ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde Pandemi ile mücadele ederken, bir başka büyük sorun olan ve çağımızın hastalığı olarak da adlandırılan kanser hastalığı ile mücadelede şehrimize kazandırılan hastanenin çok büyük bir kazanım olduğunu belirtmek istiyorum. Bununla birlikte Devlet-Millet dayanışmasının bir göstergesi olması adına hastanemiz için ve özellikle çocuk hastalarımız için bizlerde biz nebze olsun destek olmak istiyoruz” dedi. 

Yetkililer ile yapılan görüşmeler sonrasında Mersin Fenerbahçeliler Derneği, Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümünde yer alan “Çocuk Hasta Oyun Alanı” için tespit edilen eksikleri tamamlayarak, çocuk hastaların boş vakitlerinde kullanmaları için tasarlanan alana destekte bulundu.

Gerçekleştirilen etkinlik sonrası Dernek Genel Sekreteri Onur Karaaslan’ı makamında kabul eden Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet ÇAMSARI “Fenerbahçe denilince akla ilk gelen tanımlardan biri olan “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu” kavramı bugün bir kez daha karşılığını bulmuştur. Devletimizin büyük desteği ile şehrimize kazandırdığımız Onkoloji  Hastanemiz sadece tedavi hizmeti vermekle kalmayacak; Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi gibi bölümlerimizdeki hocalarımız ile multidisipliner çalışmalara da imza atacaktır. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimimiz Teknoparkımız, Teknoloji Transfer Ofisimiz ve Genç Girişimci Merkezimizde doğacak fikirler Hastanemizi bilim yuvası haline getirecektir. Bizler için böylesine önemli olan hastanemize, Mersin Fenerbahçeliler Derneği’nin vermiş olduğu destekte oldukça önemlidir. Başta Dernek üyeleri olmak üzere tüm Fenerbahçelilere teşekkür ediyoruz” dedi.

Görüşme sonrası Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Fenerbahçeliler Derneğine desteklerinden dolayı teşekkür belgesi taktim etti. Dernek adına Teşekkür Belgesini alan Genel Sekreter Onur Karaaslan; “ Sayın Rektörümüze nezaketi ve misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Mersin Fenerbahçeliler Derneği olarak toplumda farkındalık yaratacak tüm projelerde yer alma isteğimiz her zaman devam edecektir. Fenerbahçe sevgisini çocuklarımıza aşılarken onların iyi veya kötü her an yanlarında olduğumuzu belirtmek için güzel bir işe daha imza attık. Mersin Fenerbahçeliler Derneği Üyelerinin tamamı yaşadıkları sevgiyi paylaşma noktasında hep bonkör oldular. Umarım bu birlikteliğimiz dün olduğu gibi bugün ve yarında toplumda böylesine güzel karşılık bulur ve yararlı olur. Hastanemizde tedavi gören tüm hastalarımıza sağlık dilerken bu yolda yanlarında olan tüm Sağlık Personeline şükranlarımızı iletiyoruz.” Dedi.


 

Editör: Barış Köksal