Protokol imza töreni, Mersin ESOB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu tarafından imzalanan protokol ile 70’ten fazla firmanın stant açacağı İstihdam Fuarı’nda, en büyük işveren kesimi olan esnaf ile iş arayanlar birebir iletişim sağlayabilecek.

İmza töreninde konuşan Mersin ESOB Başkanı Dinçer, iş arayanlarla işverenleri aracısız olarak buluşturması planlanan 5. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın, iş, kariyer, mesleki eğitim, kurum tanıtımı, ücretsiz kariyer danışmanlığı ve seminerler gibi iş arayanların kariyerleri için çok önemli fırsatlar sunan bir organizasyon olacağının altını çizdi. Fuarın, Mersin’in işsizlikle mücadele konusunda işgücü piyasasına yön veren kurumların personel maliyetlerini düşüren programların tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dinçer “2015 senesi İŞKUR’un işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun programlarıyla tanıdığımız bir dönem olarak geçiyor. Özellikle personel ihtiyacı bulunan üye firmalarımızın kendi personelini herhangi bir maliyete katlanmadan yetiştirme fırsat sunması, üyeler için büyük fırsat. İşsizlik gibi bir konuda farkındalık yaratmak amacıyla yılda bir kere yapılan İstihdam Fuarı iş arayan ve işverenleri buluşturma açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

Esnaf ve sanatkarların istihdam oluşturma konusunda çok önemli bir konumda bulunduğunu ve yeni istihdamı sağlarken İŞKUR’un personel maliyetlerini düşürücü programlarından yararlanmalarının son derece önemli olduğunu kaydeden Dinçer, “Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı çok önemsiyor ve benimsiyoruz. En büyük işveren olan esnaf kesimi olarak iş, kariyer, staj, mesleki eğitim, kurum tanıtımı ve ücretsiz kariyer danışmanlığı verilecek fuarı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu anlamda İŞKUR’un yanındayız ve fuar için elimizden gelen katkılı sunmaya hazırız” diye konuştu.

Mersin İŞKUR İl Müdürü Kutlu ise 2 gün sürecek olan ve 70’in üzerinde firmanın stant açmasını bekledikleri fuar organizasyonu için iş arayanlarla işverenler arasında bütün aracı unsurları kaldırarak birebir iletişim sağlanacağını belirtti. Kutlu, işsizlikle mücadele konusunda uyguladıkları mesleki eğitim, işbaşı eğitim, toplum yaranı programlar gibi fuarın da önemli bir araç olduğunu vurguladı. Fuar organizasyonu için Haziran ayını üst kuruluşlarla yapılan protokollere ayırdıklarını dile getiren Kutlu, “Bu amaç doğrultusunda fuar organizasyon sorumluluğunu yürüten ekibimizle işverenleri ziyaret ederek fuar organizasyonunda yer almaları için bilgilendirme yapmaktayız. İstihdam hususunda Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği çok önemli bir paydaşımız ve kendilerinden fuar için büyük katkı beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal