Cami açılışı ve temel atma töreninde konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, caminin merhum iş adamı Mithat Topal ve hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirterek, "Erdemlili merhum iş adamı Mithat Topal ile bir yıldır tanışıyorduk. Kendisi camiye geliyordu, birlikte sohbet ediyorduk. Bir cami yaptırmayı düşündüğünü söylüyordu. Dediği ile yaptırması da bir oldu. İnsanın vefat edeceği aklına düşermiş. Kendisini elim bir kazada kaybettik. Ama burada bu cami onun eseri olarak kaldı. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. 

Caminin hemen yanı başında temeli atılacak Kur'an kursunun ise 100 kişi kapasiteli olacağını ifade eden Türkmenoğlu, kursun ilçedeki 3. hafızlık merkezi olarak faaliyet göstermesinin planlandığını kaydetti. 

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da iş adamı arkadaşı Mithat Topal'ın hayırseverlikte yarışan insanlardan olduğunu belirterek, "Örnek bir insan olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. İnsanlara yardım etmeyi seven bir toplum adamıydı. Onun ve değerli hayırseverlerin destekleriyle bu eser ortaya çıktı" dedi. 

Cami ve Kur'an kursu yaptırma derneği başkanı Fikret Gür ise kendilerine destek olan ve hayırda yarışan herkese teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından 'Ayyıldız' camisinin açılışı yapılırken, yanı başındaki Kur'an kursunun da temeli dualarla atıldı. 
Editör: Barış Köksal