Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’na ilişkin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığını açıkladı. Elvan, “Mersin’imize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin için en önemli projelerinden birinin Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi olduğunu belirtti. Genel seçimler öncesinde Mersinlilere bu yolun yapımı için söz verdiklerini anımsatan Elvan, “Seçim döneminde çalışmalara başladık; 1,5 yıl gibi kısa bir sürede bu yolumuzun projesini yaptırdık ve hemen ardından ÇED sürecini tamamladık. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra yolumuzun yapımını YPK onayına sunduk. Kısa bir sürede bu süreç tamamlandı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım da YPK kararını onayladı. Mersin’imize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Mersin’de verdikleri her sözün takipçisi olduklarını dile getiren Elvan, her projeyi adım adım takip ettiklerinin altını çizdi. Mersin’de ulaşım alt yapısının güçlendirilmesine yönelik çok sayıda projenin hızla ilerlediğini kaydeden Elvan, şöyle devam etti: “Karayollarında Mersin’in hemen hemen tüm ilçelerinde Karayolları Bölge Müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürüyor. 28 farklı noktada karayolu çalışmamız var. Mersin adeta bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Tünellerle viyadüklerle aşılamaz denilen yolları aşıyor, geçilemez denilen dağları geçiyoruz. Bu projelerimiz tamamlandığında hem Mersin’in kendi içerisinde hem de Mersin’in diğer illerle bağlantıları güçlenecek, mesafeler kısalacak. Tek derdimiz var, o da Mersin’in gelişmesi ve kalkınması. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah Mersin’i Akdeniz’de hak ettiği noktaya ulaştıracağız.”
Editör: Barış Köksal