Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan tarafından Afrin’deki operasyonda TSK'ya destek amacıyla 10 bin adet fidandan bir kısmı, Atatürk Anıt meydanında düzenlenen törenle vatandaşlara dağıtıldı. Fidanların çoğunluğu ise muhtarlar aracılığıyla mahallelerdeki vatandaşlara gönderildi.

Başkan Akdoğan, yaptığı açıklamada, birlik olarak Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdiklerini kaydetti. Mehmetçiğin Afrin'de verdiği şanlı mücadeleye sonuna kadar destek olacaklarını belirten Akdoğan, "Türkiye'nin ulusal güvenliğine, hatta varlığına ciddi tehdit oluşturan çok uluslu bir terör organizasyonunun bir taraf etme harekatıdır ve sonuna kadar meşrudur. Konuya tarihsel arka plan, jeopolitik gerçeklik düzleminde bütünsellik içine baktığımızda Türkiye'nin topyekun batı emperyalizmine karşı bir savaşın içinde olduğumuzu görmekteyiz. Hal böyle iken muhalefet ve siyası partilerden beklentimiz, konuyu iç siyaset malzemesi yapmak yerine el ve ağız birliği içinde haklılığımızı tüm dünyaya anlatmakla meşgul olmalıdır. Unutmamalıyız ki bu tarihi sorumluluğu unutanları tarih asla unutmaz ve affetmez. Topyekun olarak birlik ve beraberlik içinde devletimizin yanında olmak tarihi bir sorumluluk" dedi.

"Herkes şunu görmelidir ki, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez" ifadesini kullanan Akdoğan şöyle devam etti:

"Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye'nin, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde verecektir. Ayrıca son günlerde bazı sivil toplum kuruluşları terörü destekleyici açıklamalarda bulunmuşlardır buradan bu kişileri kınıyorum. Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize Zeytin Dalı operasyonunu başlattıkları için bu terör belasını yok ettikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Zeytin Dalı Operasyonunu destekliyoruz. Allah Mehmetçiğimize, kahraman ordumuza güç versin operasyon sırasında gazi olanlara acil şifalar şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu kapsamda Zeytin Dalı Operasyonuna binaen zeytin fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz." 

Editör: Barış Köksal