Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezindeki trafiğin rahatlatılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Tulumba Bat Çık Projesi'nden sonra kentin ikinci bat çık projesi olan Demokrasi Kavşağı Bat Çık Projesi inşaatında sona gelindiği belirtildi.

Kavşaktaki çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Akça, Mersin kent merkezindeki trafiği rahatlatmak için hazırlanan projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyledi. Demokrasi Kavşağı'ndaki çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini aktaran Akça, 30 Kasım'da bitirilmesi planlanan kavşaktaki çalışmaların, zemindeki sert kayalılardan dolayı 10-15 gün aksadığını kaydetti. Kavşaktaki inşaat çalışmalarının yüzde 74'nün tamamlandığını, aralık ayının ortalarında da açılışının gerçekleştirileceğini ifade eden Akça, "3.5 aylık bir sürede tamamlanmış olacak olan proje, Tulumba Kavşağı'nı da destekleyecek nitelikte olacak. Önümüzdeki günlerde mezarlık-1 kavşağında başlatacağımız bir diğer bat çık projemizle şehrimizin trafik yükünü büyük ölçüde azaltmış olacağız. Saatte 800 aracın geçeceği bu projeleri, mükemmel bir şehircilik anlayışıyla halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Kuzey-güney istikametinde üstten, batı-doğu istikametinde de alttan olmak üzere 500 metrelik bat çık projesinin hayata geçirilmiş olacağını dile getiren Akça, bundan sonra yapacakları mezarlık-1 ve mezarlık-2 kavşaklarıyla kentin daha mükemmel bir görüntü ve rahatlığa ulaşacağını belirtti. Kavşağın bitkilerle desteklenerek görsellik anlamında da güzel bir görüntüye sahip olacağını ifade eden Akça, kavşakta ayrıca alan aydınlatmalarının da yer alacağını söyledi.
Editör: Barış Köksal