Ziyarette konuşan Çoşman, vergisini ödemesinin yanı sıra devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren özverili ve fedakar bir kesim olan esnaf sanatkarların çatı kuruluşunu ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Mersin ESOB Talat Dinçer ise Defterdar Ercoşman tarafından gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar çok geniş bir alanda 70 meslek odasına kayıtlı 65 bin esnaf sanatkara hizmet verdiklerinin altını çizdi. Dinçer, “Esnaf ve sanatkarlarımız devletine, milletine, bayrağına bağlı, vergisini borç alıp ödeyecek kadar devletine karşı yasal sorumluluğunu yerine getiren bir kesimdir. Ve esnafımız devletine olan bu bağlılığını her platformda ortaya koymaktadır” dedi.

Kurum olarak bir taraftan esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentilerine çözüm üretirken, diğer taraftan kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle iyi diyaloglar kurma gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Dinçer, “Bu bağlamda esnaf ve sanatkarlarımızın vergi yükümlülüğünü yerine getirdiği Defterdarlığımız bizler için çok önemli bir kurumdur. Teşkilat olarak Defterdarlığımızla uyum içerisinde çalışmaktayız. Defterdarlığımızda personelleriyle birlikte esnaf sanatkarlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Bu özverili çalışmalarından, esnaf teşkilatımıza olan duyarlılıkları ve ziyaretlerinden dolayı Defterdarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal