Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nin yüksek kesimlerinde yaşamını sürdüren Sarıkeçili Yörüklerinin yolu, Silifke Belediyesi tarafından açıldı. Daha önce Yeşilovacık Mahallesi'nde ikamet eden Sarıkeçili Yörüklerinin yolunu açan Silifke Belediyesi bu kez de Akdere Mahallesi'nin yüksek kesimlerinde yaşayan fakat şehir merkezine yol olmadığı için ulaşımda güçlük çeken Sarıkeçililerin yolunu açtı.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut, kendisinin de bir Yörük çocuğu olduğunu belirterek, "Sizlerin derdi benim derdim. Sizler nasıl bir hizmet istiyorsanız gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde yapmaya hazırız. Bizim işimiz hizmet etmek. Bu makama hizmet için geldik. Her türlü zorlukları sırtlayarak, geçim kaynağınız olan keçilerle sahiller ve yaylalar arasında mekik dokumaktan yoruldunuz.



Sizlerin bu yorgunluğunuza ve talebinize bir nebzede olsa katkı sunmak istedik. Çünkü Yörük demek, Anadolu demektir, Atatürk ve Cumhuriyet demektir. Nerede olursanız olun, yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Ekiplerimiz burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz büyük bir aileyiz ve Yörük kültürünü yaşatmak için hep birlikte, var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Akdere Mahallesi Muhtarı Arif Kurt ise, “Başkanımızla ne kadar gurur duysak azdır. Kendisi her zaman bizlerin yanında oldu. Bir dediğimizi iki etmiyor. İmkânları ölçüsünde her türlü desteğini ve hizmetlerini getiriyor. Yörüklerimize sahip çıkması, onlar için çok önemli olan yol sorununu çözmesi Akdere halkımızı olduğu kadar bizleri de çok mutlu etti. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal