Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 3 bin 750 litre kapasiteye sahip, koku ve görsel kirliliği ortadan kaldıran yeni tip çöp konteynırlarını, kentin en hareketli noktalarına yerleştirmeye devam ediyor. 

Doğaya ve insana saygılı belediyecilik anlayışını ilke edinen Akdeniz Belediyesi, kent yaşamının yarattığı olumsuz faktörleri minimuma indirmek için projelerine bir yenisini ekledi. Akdeniz'de temizlik hizmetinin aksamaması, koku ve görüntü kirliliğinin önlenmesi için, daha önce çöp konteynırlarını yer altına alan Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu kez de 3'er tonluk çöp saklama kapasitesine sahip yeni tip konteynırları, kentin hareketli ve kalabalık noktalarına indirdi. Yeni konteynırlar çok amaçlı çöp aracı yardımıyla, son olarak Turgutreis, Silifke Caddesi, Çakmak Caddesi ile Maliye binası önüne de yerleştirildi. Birkaç hafta önce de Hal, Güneş, Müfide İlhan, Siteler, Gündoğdu, Şevket Sümer, Mesudiye, Mahmudiye, Çankaya ve Yenimahalle’de belirlenen noktalara bu konteynırlar indirilmişti. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, yeni tip çöp konteynırlarının sayısını arttıracak ve zamanla kentin tamamına yayacak. Yeni konteynırların temizliği ve boşlatma işlemi, hidrolik sistemli ve otomatik vinçli çöp kasası monteli çok amaçlı çöp aracıyla yapılıyor. Özel vinçle çalışan sistem, bir operatör tarafından uzaktan kontrol edilebiliyor. Toplam 3 bin 750 litre atık alabilen konteynırın taban bölümü de 384 litre sıvıyı haznesinde tutarak atık sıvıların sızıntısıyla oluşabilecek riskleri ortadan kaldırıyor.

Evsel atıkların hijyenik biçimde saklanmasını ve bertaraf edilmesini sağlayan yeni tip çöp konteynırlarının, sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kullanıldığı öğrenilirken, Akdeniz Belediyesi, geçen aylarda yine bir ilke imza atmış, görüntü kirliliğini önlemek ve kötü kokuları engellemek için ilçenin hareketli bölgelerinde çöp konteynırlarını yer altına indirmişti.
Editör: Barış Köksal