Edinilen bilgiye göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait 102 numaralı otobüs hattında yolculuk eden Ahmet İşleyen (66), belediye otobüsüne bindikten bir süre sonra fenalaşarak bir anda yere yığıldı. Yaşlı adamın yardımına otobüs şoförü Süleyman Özgen ile vatandaşlar koştu. Şoför Özgen, vakit kaybetmeden İşleyen’i otobüsteki yolcularla birlikte hastaneye yetiştirdi. Korna çalarak hastaneye ulaşmaya çalışan şoförün mücadelesi, otobüsteki yolcuların da takdirini topladı.

Toros Devlet Hastanesi'ne getirilen İşleyen, yapılan ilk müdahalenin ardından müşahedeye alındı. İşleyen, bindiği otobüste birden rahatsızlanarak yere yığıldığını belirterek, şoförün vakit kaybetmeden kendisini hastaneye getirdiğini söyledi. Otobüs sürücüsü Süleyman Özgen’e teşekkür eden İşleyen, “Durakta bekliyordum, çarşıya gitmek için otobüse bindim. Ayakta yolculuk yapıyordum, o anda kendimi kötü hissedip terlemeye başladım ve yere yığıldım. Vatandaşlar fark ederek şoförü uyardı, şoför de beni hastaneye getirdi. Sedye ile beni acil servise taşıdılar. Şoföre teşekkür ediyorum. Sağolsun beni vakit kaybetmeden hastaneye getirdi” dedi.

"İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM"

Olay karşısında aracın ikaz lambalarını yakıp, kontrollü ve hızlı bir şekilde hastaneye geldiğini belirten anlatan otobüs şoförü Süleyman Özgen ise, "Güzergahımda ilerliyordum. Bir süre sonra arkada vatandaşların hareketlendiğini gördüm. Ne olduğunu sorduğumda, yolcular bir yolcunun rahatsızlandığını, kriz geçirdiğini söylediler. Ben de durumu hemen amirime bildirip, otobüsün ikaz lambalarını yakarak yolcuyu vatandaşlarla beraber hastaneye getirdim. Ben insanlık görevimi yaptım. Kendisinin de sağlık durumunun iyi olmasına sevindim" diye konuştu.
Tedavisi ve kontrolleri yapıldıktan sonra hastaneden taburcu edilen İşleyen, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen hasta nakil ambulansı ile istirahat etmek üzere evine götürüldü.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan, yolculuk sırasında rahatsızlanan İşleyen ve onu hastaneye yetiştiren şoförün görüntüleri, araçtaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde; otobüsteki yolcular arasında bulunan Ahmet İşleyen’in bir anda yere yığıldığı görülüyor. Yolcular tarafından uyarılan otobüs şoförü, '112 Acil' telefon hattının aranmasının ardından vakit kaybetmeden en yakındaki hastaneye doğru hareket ediyor. Otobüs sürücüsü, ikaz lambalarını yakıp korna çalarak hastayı Toros Devlet Hastanesi acil servisine yetiştiriyor.
Editör: Barış Köksal