Edinilen bilgiye göre, Silifke’nin Sayağzı Mahallesi kireç ocağı mevkiinde şiddetli rüzgarın etkisi ile elektrik telleri koptu. Kopan tellerin birbirine sürtmesinden dolayı otlar tutuştu. Şiddetli esen rüzgar yangını birçok bölgeye dağıttı. Vatandaş hortumlarla ve kovalarla müdahale ettiği yangını söndüremeyince olay yerine Mersin Büyükşehir itfaiye ekipleri ile Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler geldi. 1 adet kurbanlık koçun, nar, badem, incir, zeytin, kayısı ve çam ağaçlarının yandığı yangında evler ise yanmaktan son anda kurtarıldı.

Yangının çıktığı bölgede samanları bulunan bir çiftçi, samanlarını yanmaktan kurtarmak için hortumla ve kovalarla yangına müdahale etti. Samanlar yanmasın diye hortumla yangına müdahale eden çiftçi, hayvanlarını da güvenli bir bölgeye taşıdı.

Yangının evlere yakın bir bölgeden çıkmasıyla birlikte tüm mahalle halkı ellerinde kova ve evlerinden çektikleri su hortumları ile yangına müdahale etti. Kimi evlerin etrafında yanan ağaçları söndürürken, kimisi de kovalara su doldurdu.

Yangın Mersin Büyükşehir İtfaiyesi ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin özverili çabasıyla evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında soğutma çalışmaları ise devam ediyor.
Editör: Barış Köksal