Edinilen bilgiye göre, 21 Kasım tarihinde Mersin Stadyumu'nda oynanan Mersin İdmanyurdu- Fenerbahçe karşılaşmasında, ev sahibi takımın kale arkası tribününden Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e küfür ettiği belirlenen ve maçın ardından Demirel'in de tepki gösterdiği 3 kişinin kimlikleri belirlendi. Mersin Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kimlikleri tespit edilen Ahmet Utku O. (18), Yaşar Ü. (34) ve Ahmet G.'ye (36), 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında savcılık tarafından spor müsabakalarından 1 yıl men cezası verildi.

Bu arada aynı karşılaşmada sahaya atlayan 1 kişi ve başkalarının Passolig kartını kullanan 2 kişiye de aynı cezanın uygulandığı bildirildi.
Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe maçının sona ermesinin hemen ardından Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile kendisine küfür ettiği iddia edilen kale arkası tribünündeki Mersin İdmanyurdu taraftarı arasında tartışma yaşanmış, Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Volkan Demirel'in şikayetçi olmadığını ancak kimlik tespitinin ardından taraftar hakkında sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili kanun çerçevesinde işlem yapılacağını bildirmişti.
Editör: Barış Köksal