Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Üniversitesi ile birlikte yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda uzun yıllardır uygulanan toplu taşıma güzergah ve hatlarının Mersin’e yeterli gelmediği sonucuna varılırken, toplu taşıma güzergah ve hatlarında düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıktı.
Bu doğrultuda Mersin Üniversitesi ile birlikte bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi tarafından, mevcut her hattın yolcu bilgileri, hangi durakta kaç yolcu inip bindiği, yolcuların hangi güzergahları kullandıkları bilgileri analiz edilerek, ihtiyaç doğrultusunda yeni hatlar oluşturulup, bazı hatlarda yeni düzenlemeler yapıldı.

MEŞOT’taki ulaşım mağduriyetine son veriyor

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan çalışmalarda bazı hatlar birleştirilirken, bazı hatlarda yolcu yoğunluğunun dağıtılması amacıyla yeni güzergahlar oluşturuldu. Tüm hatların revize edildiği çalışmalar kapsamında, yoğun olan güzergahlar için 8 yeni hat daha ulaşım ağına eklendi.
İl genelinde 65 hatta 210 araç ile toplu taşıma hizmeti verecek olan Büyükşehir Belediyesi, MEŞOT içerisindeki firmaların servis hizmeti vermemesinden dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetini gidermek için MEŞOT, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Şehir Hastanesi gibi noktalarda akşam saat 20.00'den sonra her 15 dakikada bir hareket eden ve 24 saat ulaşım sağlayacak olan 8 hat oluşturdu.

Uygulanmaya başlanan hat ve güzergah uygulamasında oluşabilecek aksaklıkların önüne geçebilmek, vatandaşların kullanacakları hatları ve yeni numaralarını öğrenebilmeleri amacıyla 'Otobüs Hatları Rehberi' hazırlanarak, otobüslerde dağıtılıyor. Vatandaşlar aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfası 'mersin.bel.tr'den, '444 2 153 Çağrı Merkezi'nden, 0324 234 17 18 ve 0324 234 17 19 numaralı 'Toplu Taşıma Şikayet Hatları'ndan güzergah bilgileri ve toplu taşıma ile ilgili her türlü istek, öneri ve şikayetlerini iletebilecekler.

Editör: Barış Köksal