Edinilen bilgiye göre, Tarsus’un Güzeloluk Mahallesi'nde esnaflık yapan bir kişinin sahte kimlik kullandığı ihbarını alan Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi. Operasyonda S.A. adlı kişinin M.K. adına düzenlenmiş sahte ehliyet kullandığını belirleyen ekipler, S.A.’nın gerçek kimliği ile yaptıkları sorgulamada tam bir suç makinesiyle karşılaştı. 

S.A.'nın kimlik sorgulamasında başkalarına ait kimlik kartı kullanma, suç eşyası satın alma, resmi belgede sahtecilikten 3 ayrı suç, evrakta sahtecilik ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmadan 5 ayrı suç, parada sahtecilikten 3 ayrı suç, mühürde sahtecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hırsızlığı ve hırsızlık gibi 17 ayrı suçtan arandığı belirlendi. 

S.A.’nın bu suçlardan 36 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 59 bin 830 lira para cezasının olduğu ve 4 yıldır da sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan şahıs, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Tarsus Cezaevi'ne gönderildi.
Editör: Barış Köksal