Köyün en yaşlı sakini 90 yaşındaki Ömer Ali Kaya, köylerinde su görmenin mutluluğunu yaşadıklarını, ölmeden önce son bir kez Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı görmek istediği söyledi. Bu istediği yanıtsız bırakmayan Başkan Kocamaz, Kaya'yı evinde ziyaret etti. Ziyaretin üzerinden 6 gün sonra ise Ali Kaya, hayatını kaybetti.
 
Cumhuriyet tarihinden bu yana içme suyu olmayan Aydıncık ilçesinin 25 haneli Karaseki köyü 94 yıl sonra içme suyuna kavuştu. Köyün en yaşlı sakini 90 yaşındaki Ömer Ali Kaya, köylerinde su görmenin mutluluğunu yaşadıklarını, ölmeden önce son bir kez Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı görmek istediği söyledi. Bu istediği yanıtsız bırakmayan Başkan Kocamaz, Kaya'yı evinde ziyaret etti. Ziyaretin üzerinden 6 gün sonra ise Ali Kaya, hayatını kaybetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla, Cumhuriyet tarihinden bu yana içme suyu olmayan ve coğrafi konumu sebebiyle içme suyu hattı döşenmesi ‘imkansız’ denilen Aydıncık ilçesinin 25 haneli Karaseki köyü 94 yıl sonra içme suyuna kavuştu. 7 Mayıs tarihinde köylülerle ile yapılan röportaj esnasında köyün en yaşlı sakini 90 yaşındaki Ömer Ali Kaya mahallelerine su geldiğini görmenin kendisini duygulandırdığını belirterek, Başkan Kocamaz’ı ölmeden önce son bir kez daha görmek istediğini ifade etti. Bunun üzerine Başkan Kocamaz, 90 yaşındaki Kaya’nın çağrısını yanıtsız bırakmadı ve 31 Mayıs Çarşamba günü Kaya’yı evinde ziyaret ederek, kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında oldukça sağlıklı ve dinç görünen Kaya, 5 Haziran Pazartesi günü hayatını kaybetti.
 
Editör: Barış Köksal