Emekli öğretmen kayınvalidesi tarafından çekilen kredi ile borcu ödenen anne, ailesine kavuştu 
 Yunus Emre Özışık:
 "7 ayda çok sıkıntılar çektik"
 Anne Natalia Erhan:
 "Allah kimseye göstermesin. Çok büyük bir acı" Kayınvalide Fatma Aydın:
"7 ay hiç durmadan gelinimi getirmek için çalıştık"

2008 yılında Yunus Emre Özışık ile evlenen, 2016 yılının Kasım ayında oturma izni olmadan Türkiye'de bulunmasından dolayı 'devlete 12 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle' sınır dışı edilen Moldova uyruklu 2 çocuk annesi, 7 ay aradan sonra kayınvalidesi sayesinde evine dönebildi. Emekli öğretmen olan kayınvalide tarafından çekilen kredi ile borcu ödenen anne, ailesine kavuştu.

2008 yılında Yunus Emre Özışık ile evlenen Moldova uyruklu 2 çocuk annesi Natalia Erhan, oturma izni olmadan Türkiye'de bulunmasından dolayı devlete 12 lira borcu olduğu gerekçesiyle yaklaşık 7 ay önce sınır dışı edildi. Bunun üzerine birçok yere girişimde bulunan eşi Yunus Emre Özışık, çocukları 5 yaşındaki kızı Yüsra ve oğlu 6 yaşındaki Tahir ile Antalya'dan Mersin'e annesinin yanına geldi. Burada da birçok kuruma başvuran Özışık, sonuç alamadı. Yunus Emre Özışık'ın emekli öğretmen olan annesi Fatma Aydın, maaşından biriktirdiklerinin üzerine kredi çekerek gelinin borcunu ödeyip, Türkiye'ye gelmesini sağladı.

7 ay önce arkadaşının düğünü için Yalova'ya gittiklerini söyleyen Özışık, "Yolda kimlik kontrolünde, polis ekipleri eşimin vizesi olmadığını, ceza parası olduğunu, bunları ödememiz gerektiğini, ödeyemezsek eşimin sınır dışı edileceğini söyledi. Ben '2 çocuğumuz var, bu çocuklar ne olacak' dedim. 'Hepimiz kimlikliyiz. Biz kaçak, göçek insanlar değiliz. Yerimiz, yurdumuz, adresimiz belli. Bu işin çıkar yolu yok mu' dedik ama tek yolun 12 bin lirayı ödememiz olduğu söylendi. Ödeyemediğimiz için eşim sınır dışı edildi" dedi.

"Anne olmadan hiçbir şey olmuyor"

7 aylık süre içinde yaptıklarını da anlatan Özışık, "Anne olmak çok başka bir şey. Biz ne kadar baba olarak çocuklarımıza baksak da anne sevgisi şart. Anne olmadan hiçbir şey olmuyor. Çocuklarımızın psikolojisi çok bozulmuştu, yemek yemeden kesilmişti, gece uyumalar bozulmuştu, sürekli sayıklamalar başlamıştı. Yani çok zor dönemler atlattık, çok zor zamanlar geçirdik.

Ben süre içinde tabi çalışamıyordum. Çünkü çocuklar bakıma muhtaç yaştalar. Ben çalışmaya gitsem bakacak kimseleri yok. Bu parayı nasıl tamamlarız, nasıl ederiz çok uğraşlar verdik, çok büyük sıkıntılar da atlattık. Sağolsun annem, emekli maaşından köşeye koyarak bu 7 ayda biriktirdiğinin üzerine kredi çekerek ailemizi tekrar bir araya getirdi. Tabi çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"7 ay çok zor geçti"

Anne Natalia Erhan ise kayınvalidesine çok teşekkür ederek, "Bütün Türkiye duysun. Böyle anneler var. Bana yardım etti ve geldim. Çocuklarıma kavuştum. Çok mutluyum. Allah kimseye göstermesin. Çünkü çok büyük bir acı. 7 ay çok zor geçti. Halen inanamıyorum buradayım. Çok mutluyum. Annem beni almaya havalimanına geldi. Ben havalimanından çıktığımda halen inanamıyordum Türkiye'ye geldiğime. Mersin'e gelip eve girdiğimde şoktaydım. Sevinçten ne yapacağımızı şaşırdım. Gerçek bir anne çocuklarından ayrılmanın ne olduğunu anlar. 7 ayı geç, 1 gün bile bir anne ayrılığa dayanamaz. Çünkü çocuklar bambaşka" diye konuştu. 

5 yaşındaki Yüsra da "Annemin gelmesi çok güzel oldu. Annemi görünce mutlu oldum, çok sevindim. Annemi görünce dileklerimin gerçekleştiğini gördüm. Annem yokken dualar ediyordum. Babaanneme teşekkür ediyorum. O bizim kahramanımız" ifadelerini kullandı.

6 yaşındaki Tahir ise annesini gördüğünde çok duygulandığını belirterek, "Annemi çok özlemiştim. Her zaman Allah'a dualar ettim. Dualarım kabul oldu" dedi. Kayınvalide Fatma Aydın, 7 ay boyunca hiç durmadan gelinini getirmek için çalıştıklarının vurgulayarak, "Bu konuya maruz kalan herkesi araştırdım. Çok insanlara müracaat ettik. Fakat bir yerlerde tıkandık, niye tıkandığımızı bilemedik.

Baktık ki olmuyor bazı arkadaşlarla bir araya gelerek kredi çekmeye karar verdik. O krediyi de aldığım gibi gelinimi havalimanına almaya gittim ve aldım geldim. Gelinim yol boyunca beni kontrol ediyor, anne sen gerçek misin, anne sen benim yanında mısın, anne gerçekten ben burada mıyım diye. Eve geldiğinde ise gelinimin geldiğine ne kendi inanıyor, ne Yunus inanıyor ne de çocuklar inanıyor herkes donmuştu. Sonra tabi herkes hasret giderdi" şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal