Mersin Devlet Hastanesi Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen ve 13 hastane başhekimi ile hastane müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Ar-Ge’nin önemine vurgu yaparak, dünyadaki gelişmiş ülkelerin Gayri Safi Milli Hasılalarında Ar-Ge’ye oldukça yüksek pay ayırdıklarını ve projeleri desteklediklerini söyledi. Ülkemizde de son dönemde Ar-Ge'ye ayrılan payın arttığını vurgulayan Yıldızer, Ar-Ge çalışmalarının sağlık alanındaki gelişmelere katkı sağlayacağını ifade etti

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı ise 2015 yılı Temmuz ayında kurulan Araştırma-Geliştirme biriminin aktif çalışma şeklini ve önemini anlatmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ar-Ge birimi çalışanları ile birlikte organize ettikleri, 'Araştırma, Stratejik Planlama, Kalite Geliştirme ve Projeler' konulu hizmet içi eğitimi toplantısını gerçekleştirmek üzere toplandıklarını hatırlatarak, "Bilindiği üzere araştırma, stratejik planlama, kalite geliştirme ve projelerle ilgili çalışmalar tüm dünyada büyük bir hızla ve artarak devam etmektedir. Genel Sekreterliğimize ve birliğimize bağlı 13 sağlık tesisimizde bulunan Ar-Ge birimlerine bu konuda çok iş düşmektedir. Eğitim sonrası birim çalışanı arkadaşlarımızda oluşacak farkındalıkla verimin artacağına inanıyorum. Bu bağlamada konunun ehemmiyetini vurgulamak ve Ar-Ge ile ilgili bilinç oluşturmak için bu eğitim düzenlenmiştir" dedi.

İki oturum halinde gerçekleştirilen eğitim toplantısında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birim Sorumlusu Burak Kuhu tarafından yapılan sunumda, Erasmus Programı, proje hazırlama, proje kaynakları ve kriterler konusunda bilgiler verildi.
Editör: Barış Köksal