Mersin ve çevresinde 2 günden bu yana etkili olan yağışlar, gece yarısından sonra etkisini arttırarak sağanak şeklinde devam etti. Sabaha kadar aralıksız yağan yağmurdan dolayı bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sağanak trafikte de aksamalara yol açarken, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte şu ana kadar herhangi bir taşkın ve su baskını yaşanmazken, meteorolojinin uyarısı üzerine vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmadı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Mersin sahilinde 2 metrelik dalgalar oluştu. 

Kentte kuvvetli sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı duyuruldu. Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda Mersin ve çevresini etkileyecek yoğun sağanak yağış ve sel uyarısına istinaden sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzluklar ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi maksadıyla ilimiz genelinde 6 Aralık 2018 Perşembe günü özel öğretim kurumları dahil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesine, yine aynı meteorolojik uyarı kapsamında tüm ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin 6 Aralık 2018 Perşembe günü 1 gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi. 

Uyarının ardından Mersin Üniversitesi de eğitim-öğretime 1 gün ara verdiğini duyurdu. 

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mersin'in Silifke ve Erdemli ilçeleri ile merkezde Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde aralıklarla devam eden yağışın bugün gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı ve Cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Açıklamada, meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Editör: Barış Köksal