Başkan Aydın, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 110 adet S plaka satış ihalesini değerlendirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Haziran’da kent merkezinde hizmet vermek üzere 110 adet S plakayı ihale usulü ile satışa çıkaracağını anımsatan Aydın, “Bugüne kadar S plakalı araç sayısının yeterli olmadığını ileri sürerek D 2 Belgesi ile esnafımızın kazancına haksız ortak olanların bu ihaleyle bahanelerinin önü kesilecek, bulanık suda balık avlama süreci sona erecektir” ifadelerini kullandı.

Yıllardır korsan araçlara ve servisçi esnafının kazancına haksız ortak olan D-2 yetki belgeli araçlara yönelik verdikleri mücadelenin son aşamaya geldiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: “Özellikle bazı özel ve tüzel kişiler, kent merkezinde yeterli sayıda S plakalı araç olmadığı gerekçesiyle D 2 yetki belgeli araçlarla ve aldıkları geçici izin belgeleriyle servis taşımacılığı yapıyorlardı. Bunun yanlış bir uygulama ve servisçi esnafımızın alın terine, emeğine saygısızlık olduğunu defalarca dile getirdik, ilgili birimlere yazılı ve sözlü müracaatlarda bulunduk. Bu uyarılarımızı dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığınca kent merkezinde servis taşımacılığında kullanılmak üzere 110 adet S plakanın satışı 23 Haziran 2016 tarihinde ihale usulü ile satışa çıkartılıyor. Servisçi esnafımızın haklarının korunup gözetilmesi ve D 2 yetki belgeli araçlarla yapılan servis taşımacılığının önüne geçilmesi adına bu ihale büyük önem taşıyor.”

İhale öncesi D 2 yetki belgeli araçlarla servis taşımacılığına verilen geçici izin belgesi süresinin ise 15 Haziran itibarıyla sona ereceğini anımsatan Aydın, bu tarih itibariyle söz konusu araçlarla servis taşımacılığı yapılmasının önünün tamamen kesileceğine dikkat çekti. Bugüne kadar bazı özel ve tüzel kişilerin ‘yeterli S plaka yok’ bahaneleriyle çığırtkanlık yapıp, geçici izin belgeleriyle servisçi esnafının kazancına ortak olma sürecinde son viraja girildiğini kaydeden Aydın, ”Bu ihale D 2 yetkili belgeli araçlarla servis taşımacılığı yapan özel ve tüzel kişiler için de kaçırılmayacak fırsat. İşte size S plaka edinme fırsatı. Bu fırsatı değerlendirin ve S plakalı araçlarla servis taşımacılığı yapın. Bugüne kadar plaka yeterli değil bahanesiyle bulanık suda balık avlayıp, servisçi esnafımızın kazancına gizli ortak oldunuz ama artık bunun önü kesiliyor. Gelin bu fırsatı değerlendirin ve servisçi esnafımızla eşit şartlarda hizmet etme imkanına kavuşun” dedi.

Aydın, servisçi esnafının hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik atılan bu adımdan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a da teşekkür etti.
Editör: Barış Köksal