Bozyazı'da Kaymakam Taşdan başkanlığında Güvenlik Toplantısı yapıldı. Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, TCSG-309 Komutanı Yüzbaşı Erhan Çevik, Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz ve İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum da sorumluluk bölgelerinde 62 sandıkta 19 bin 665 seçmenin oy kullanacağını ifade ettiler.

Cingöz ve Ekici, vatandaşların sağlıklı bir şekilde oylarını kullanabilmeleri için aldıkları ve alacakları önlemler konusunda da salonda bulunanları slayt gösteri eşliğinde bilgilendirdiler. Ardından konuşan Kaymakam Taşdan, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda kendilerini ilgilendiren hususun güvenlik olduğunu, yerleşim birimlerinde vatandaşın kazasız, belasız, şeffaf bir şekilde hür iradesinin sandığa yansıması açısından her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. Taşdan, "İl ve ilçe seçim kuruluda seçimin güvenlik dışındaki teknik kısımlarını seçim kanunları gereğince takip ediyor, yürütüyor. Bizim seçim güvenliği açısından üzerimize düşen görevlerimiz var. Seçim sandıkları genellikle okullarda kurulduğu için bina sorumluları sandık başkanları olarak görevlendirilmekte. Okul müdürleri ile toplantı yaptım.

Birçok konuyu önceden müdürlerle istişare ettik, paylaştık. Tedbirlerimizi aldık. Sandık alanlarının temizliği, güvenliği, rahat ulaşılabilirliği, okullardaki kameraların çalışıp çalışmadığı ve oy verme anından bitişine kadar sandıkların korunması gibi bir takım konuları istişare ettik” dedi. Güvenlik birimlerinin kendi sorumluluk alanlarında aldıkları güvenlik önlemlerini en ince ayrıntısına kadar planlayarak aldıklarını ve bu konuda salonda bulunanları da bilgilendirdiklerini, dolayısıyla alınan önlem ve tedbirler konusunda tereddütü olanların düşünce ve önerilerini dinlemeye açık olduklarını belirten Taşdan, “Umut ediyorum ki ilçemizde ve ülkemizde sorunsuz, sağlık ve huzur içerisinde bir güzel bir seçim yaşarız.

Ülkemize, milletimize, hayırlı, uğurlu olmasını dileriz” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal