Ramazan ayının başlangıcından itibaren gerçekleştirilen programlarla her gün farklı sanatçı ve etkinlikle buluşan Mersinliler, Ramazan ayını dolu dolu geçiriyor. Saatler öncesinden Ulu Camii Meydanında hazırlanan iftar masalarında yerini alan vatandaşlar, iftar sonrası amfi tiyatroda Kavuklu ve Pişekar Muhaveresi ve Benekli’nin sahnelediği ateşbaz gösterisi ile heyecanlı anlar yaşadı. Gösterilerin devam ettiği sırada bir yandan aileler çocuklarıyla birlikte katıldıkları yarışmalardan hediyelerini aldı, diğer yandan da Osmanlı şerbeti ikramının gerçekleştirildiği amfi tiyatroda eğlenceli dakikalar geçirdi.

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan da sahne aldı. 'Ölürüm Türkiyem' parçası ile sahneye çıkan Yıldızdoğan, 3 gün önce şahadete ulaşan 13 askerimizin anısına 'Şehitler ölmez' isimli parçasını seslendirdi. Arif Nihat Asya’nın 'Biz kısık sesleriz' şiirini de seslendiren Mustafa Yıldızdoğan, Mersinlilere duygu dolu anlar yaşattı.

“Bundan sonra Mersin’de Ramazan Ayı bir başka olacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının ülke için barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye vesile olmasını dileyerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in bütün ilçelerinde Ramazanı dolu dolu yaşamak ve yaşatmak üzere yoğun bir gayret içerisindeyiz. Belki Mersin bu zamana kadar bu tür etkinliklerle buluşmadı ama inşallah bundan sonra Mersin’de Ramazan bir başka olacak. Sizlerle beraber bu coşkuyu, bu ortamı hep birlikte yaşayacağız" dedi.
Kocamaz, konuşmasının ardından Mustafa Yıldızdoğan’a çiçek takdim etti.

2008 yılında Şırnak'taki Cudi dağı mevkiinde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı İsrafil Işık'ın oğlu Kaan Işık’ı sahneye davet eden Mustafa Yıldızdoğan, “Kaan bir şehit evladı. Bu yalnızca rahmetli İsrafil’in ve annesinin evladı değil, bu 80 milyon Müslüman Türk milletinin evladı. Allah’ım onu vatanına milletine bağışlasın. Bugüne kadar Allah diyen, vatan diyen ve bu vatan için şehit olan, uğrunda can verenleri rahmetle ve minnetle anıyoruz” diyerek ‘Gittiler’ isimli parçasını tüm şehitler için seslendirdi.
 

Editör: Barış Köksal