Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ilçede bulunan park ve yeşil alanlarda genel bakım çalışmaları yapılıyor. Parklara baharın habercisi çeşit çeşit çiçekler dikilirken, budama ve gübreleme çalışmaları da yapılıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yapılan tüm hizmetlerin Erdemli’nin daha güzel ve estetik bir görünüme sahip olması adına yapıldığını söyledi. Baharın yaklaşmasıyla çalışmaların hızlandırıldığını vurgulayan Tollu, yapılan çalışmalarla birlikte parkların vatandaşın içini açan görünüme kavuşacağını ifade etti.

Erdemli’nin hem görsel hem de fiziki olarak gelişmesi, büyümesi ve güzelleşmesi adına her türlü hizmeti yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Tollu, parklara dikilen tüm bitkilerin belediye serasında yetiştirildiğinin altını çizdi. Belediyece tüm parkların, yeşil alanların, orta refüjlerin ve kavşakların çeşitli çiçeklerle bezendiğinin altını çizen Tollu, “Diktiğimiz bitkileri ve fidanları belediye tesislerimizde yetiştiriyoruz. Çelikleme, aşılama gibi işlemlerini belediye serasında yapıyoruz. Tüm bu yapılan işlemler teknik ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Ayrıca yeni ve ilgi çekici çalışmalara da imza attık.

Parklarımıza çizdiğimiz üç boyutlu resimlerle vatandaşlarımızın ilgisini çekmeyi başardık. Belediye tesislerinde boyanan taşlarla parklarda değişik figürler yaparak vatandaşın beğenisine sunduk. Yapılan çalışmalar neticesinde tüm parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kavşaklar renkli bir görünüme kavuştu. Üstüne basarak bir kez daha vurguluyoruz, yapılan tüm çalışmalar, belediye personeli tarafından belediye araç ve gereçleri kullanılarak yapılmaktadır. Resim çiziminden taş boyamasına varıncaya kadar tüm işlemler belediyemizin kendi imkanları ve kendi personelimiz tarafından yapılmaktadır” dedi. Vatandaşlar ise yeni çalışmalarla parkların bambaşka bir çehreye dönüştüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
Editör: Barış Köksal