Aşırı hız, dikkatsizlik, alkollü araç kullanma gibi nedenlerden dolayı tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de yıl boyunca birçok kaza meydana geldi. Aşırı hız, dikkatsizlik ve kural ihlallerinin neden olduğu kazalarda ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan birçok olay yaşandı. Kentteki birçok noktada görüntü kaydeden MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde daha çok sürücü hataları ön plana çıktı. Özellikle ışık ihlali yapan sürücülerin yol açtığı kazalar ise yürekleri ağza getirdi. Görüntülere yansıyan kazaların büyük bölümü yaralanma ya da maddi hasarla sonuçlandı.

Motosikletli gençler ölümden döndü, bisikletli çocuk metrelerce sürüklendi


Bunlardan biri de merkez Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde motosikletli 2 gencin karıştığı trafik kazası oldu. Kavşaktan süratle ilerleyen motosikletli gençler, yoldan çıkan araca çarparak havaya fırladı. Yere düşen gençler, ölümden dönerken, kaza yürekleri ağza getirdi.


MOBESE kameralarının kaydettiği bir diğer kazada ise Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Demirtaş köprüsünün altından bisikletiyle karşıya geçmeye çalışan bir çocuk, süratle gelen otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklendi.

Emniyet kemeri takılı olmayan sürücü araçtan fırladı


Yine Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bir başka kazada, tali yoldan ana yola çıkan araç, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu orta refüje çıkarak takla attı. Emniyet kemeri takılı olmayan araç sürücüsü, kaza sırasında pencereden dışarıya fırladı. MOBESE kameralarınca kaydedilen diğer kazalarda da yine trafik ihlalleri ve dikkatsizlik ön plana çıktı.


Emniyet yetkilileri, özellikle şehir içinde sürücülerin aşırı hız yapmamalarını ve kesinlikle emniyet kemeri takmalarını istedi.


Öte yandan, istatistiklere göre 2016 yılında Türkiye'de 413 bin kaza meydana gelirken, 3 bin 493 kişi hayatını kaybetti. Aynı yıl Mersin'de ise 6 bin 346 kaza meydana geldi, bunların 4 bin 954'ü maddi hasarlı olarak kayıtlara geçti. 2016 yılında kentte meydana gelen kazalarda 95 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 592 kişi ağır veya hafif şekilde yaralandı.

Editör: Barış Köksal