Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, araç kiralama firmaları yetkililerinin, Y.A. (40) isimli şahsa kiraladıkları araçların akıbetini bilmedikleri şeklindeki şikayeti üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada, lojistik firması sahibi Y.A.'nın, suç ortakları M.A.G. (34), S.K. (42) ve H.S.Y. (30) ile birlikte, merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'ndeki bir depoda, aynı marka ve modeldeki ağır hasarlı ancak sistemde hasar kaydı bulunmayan araçları satın alarak, bu araçların motor ve şasi numaralarını, kiraladıkları araçların motor, şasi ve ruhsatlarına işleyerek üçüncü şahıslara sattıkları belirlendi.

Şüphelilerin kiraladıkları araçların üzerindeki GPS cihazlarını ise hareketli göstermek için kiraladıkları başka otomobillere monte ettikleri, bu şekilde Adana'daki bir firmaya teslim edilen 3 araç üzerinde 19 GPS cihazı takılı olduğu tespit edildi.

Polisin düzenlediği operasyonda, lojistik firmasının sahibi görülen Y.A. gözaltına alınırken, depoda yapılan aramada parçalanmış araçlar, çok sayıda araç beyinleri ve beyin kodlama yapmaya yarayan ekipmanlar ile parça kesim işinde kullanılan malzemeler ve cep telefonları ele geçirildi.

Şüphelilerin 7 ayrı araç kiralama şirketinden 31 araç kiraladıkları, bunların 16'sının bulunduğu belirtilirken, zanlılardan H.S.Y'nin dolandırıcılık ve benzeri suçlardan 28 adet arama kaydının bulunduğu kaydedildi.

Firari 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Editör: Barış Köksal