Mezitli Belediyesi ve Muhittin Develi Ortaokulu arasında gerçekleştirilen projeyle öğrencilerin kamu malına sahip çıkma ve çevreyi koruma bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Mezitli’de bulunan Muhittin Develi Ortaokulu 7 B sınıfı öğrencileri, okula yakın olan ve sürekli kullandıkları parkı kendileri temizliyor. Belediye ve okul arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, öğrenciler her pazartesi gruplar halinde parkın temizliğini yapacaklar. Proje başarıya ulaşması durumunda ilçede bulunan tüm okullarla benzer işbirliğine gidilecek.

Geçtiğimiz günlerde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek, parkın bakımını ve temizliğini üstlenmek isteyen öğrenciler, parka giderek ilk temizliği yaptılar. Oldukça heyecanlı ve neşeli oldukları gözlenen öğrenciler, parkın temiz kullanımıyla ilgili de çevre halkına uyarılarda bulunacaklarını söylediler. Parkların bakımının ve temizliğinin bu denli zahmetli ve belediyeye bu denli yüksek bedeli olduğunu öğrendikten sonra kullanırken de aynı hassasiyeti göstereceklerini dile getiren öğrenciler, “Biz kullanıyoruz, biz kirletiyoruz. Temizlemek de bize düşer. Parkın bu denli kirlenebileceğini daha önce düşünmemiştik. Şimdi kendimiz temiz tutacağımız gibi, bu parkı kullananları temizlik konusunda da uyaracağız” dediler.

Çevreci ve değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek istediklerini söyleyen Muhittin Develi Ortaokulu öğretmenlerinden Nuray Eser ise “Başkanımız Neşet Tarhan ile yaptığımız görüşme ile bu projeyi hayata geçirdik. Türkiye’de ilk kez uygulanıyor olması da ayrıca bizim için önemli. Çocuklarımız çevrelerini temiz tutmayı öğreniyor ve buraları temizlenirken belediye çalışanlarının ne denli büyük çaba sarf ettiklerini de gözlemleyerek bilinçleri gelişiyor. Bu denli önemli bir projede bize bu fırsatı tanıdığı için Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a ve belediye personeline teşekkür ederiz” dedi.

Genç neslin bu denli duyarlı olmasını takdir ettiğini belirten Başkan Neşet Tarhan da “Muhittin Develi Ortaokulu öğrencilerini çevreye verdikleri önemden dolayı tebrik ediyorum. Yeni nesillerimiz ne kadar bilinçli olursa gelecekleri o kadar güzel olur. Her zaman söylediğimiz gibi Mezitli farklıdır. Bizler burada Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya değer.’ Mezitli Belediyesi olarak bizler de geleceğimiz için çalışıyoruz. ‘Geleceğimiz için temizliyoruz’ sloganı ile çıktığımız bu yolda 7’den 70’e herkesi bu gençlerimiz gibi duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Editör: Barış Köksal