Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, afet, kriz dönemlerinde ve gerek duyulan etkinliklerde vatandaşlara daha hızlı, iyi ve kaliteli hizmet götürebilmek amacıyla faaliyete giren Mobil Mutfak TIR’ı tüm ekipmanları ile kullanılmayı bekliyor. Özellikle olağanüstü durumlarda insani ihtiyaçların karşılanamadığı yerlerde kullanılacak Mobil Mutfak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhane çalışanları tarafından da gerektiğinde aşhaneye uzak bölgelerde hizmet verecek. Sağlıklı bir mutfak ortamında, 2 bin- 2 bin 500 kişilik yemek yapılabilme kapasitesine sahip olan TIR’ın içerisinde 4-5 kişi rahatlıkla çalışıp yemek pişirebiliyor.

İçerisinde her türlü ankastre ürünün olduğu ve profesyonel şekilde yemek yapılmaya uygun olan Mobil Mutfak TIR’ında lavabosundan, yıkama ünitelerine kadar her türlü ayrıntı yer alıyor. TIR’da 2 adet gazlı ocak, 4 adet kaynatma kazanı, bulaşık makinası ve soğuk hava deposu da bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildikten sonra firma yetkilileri tarafından 2 gün boyunca aşhane çalışanlarına Mobil Mutfak TIR’ının nasıl kullanılması gerektiği, nelere dikkat edilmesi ve nasıl çalıştırılacağı konularında bilgiler verildi. Mobil Mutfak TIR’ı ile Büyükşehir Belediyesi, kriz ve afet dönemlerinde yaşanan olaylara daha hızlı müdahale edilebilecek.
 
Editör: Barış Köksal