Olay Mersin'de, geçtiğimiz 22 Mart Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında Mezitli ilçesi Merkez Mahallesi Meytis Plus Sitesi’nde meydana geldi. Ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan bir kız çocuğunun yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği bilgisi üzerine adrese giden polis ekipleri, 3.5 yaşındaki Shana Hira Dağ’ın balkondaki yastığın üzerine çıkıp 12'nci kattan düşerek hayatını kaybettiği yönünde bilgi aldı. 


Olay sırasında evde akrabalarıyla birlikte bulunan anne Devran ve baba Emrah Dağ ile de görüşmek isteyen polis, olayın etkisi altındaki anne-baba ile sağlıklı görüşme yapamadı. Olayla ilgili evde bulunanların ifadelerini alan polis, çiftin akrabası olan Türkan İ.’nin (22) ifadesini çelişkili buldu. Çalışmalar devam ettiği sırada Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne yapılan bir ihbara istinaden Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olayı soruşturan Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Türkan İ. gözaltına alındı. Şüphelinin polisteki ifadesinde suçunu itiraf ederek, kucağında bulunan çocukla birlikte balkona çıktıkları sırada elinin titremesi üzerine çocuğun camdan aşağıya düştüğünü söylediği öğrenildi. Sevk edildiği mahkemece tutuklanan zanlının ilk etapta korktuğu için gerçeği söylemekten kaçındığı ifade edildi.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi, mahkeme heyeti müebbet verdi

Türkan İ. bugün 4'üncü kez mahkemeye çıktı. Türkan İ, Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmaya, Shana Hira Dağ’ın babası Emrah ile annesi Devran Dağ, avukatlar ile tanıklar katıldı. Duruşmada savcı, mütalaasını vererek, sanığın "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı" cinayet işlemesi suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.
Türkan İ. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Yemin ederim ben yapmadım. Ben de bir anneyim. 18 yaşında evlendim. 2 çocuğum var. Kocamdan boşandım, babama sonra halama sığındım. Kimsem yok. Ben bir tane karıncayı bile incitmem. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Anne Devran Dağ ise "Benim çocuğumu mezara mahkum etti. Onunda bir ömür boyu mahkum olmasını istiyorum" diye konuştu. Baba Emrah Dağ da içlerinin halen yandığını kaydederek, zanlının en üst seviyeden cezalandırılmasını istedi. 

Müşteki avukatı, mutlaka zanlının en üst seviyeden cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu bilerek, kasten işlenmiş bir cinayettir. Bunun hiçbir iyi niyeti, affı yoktur. İyi bir insan olduğunu da düşünmüyorum. İnsan 3,5 yaşındaki bir bebeği nasıl öldürür. İsteyerek çocuğu aşağı atmıştır. Zaten verdiği ifadelerde hep mahkemeyi uzatmaya yönelik ifadelerdir. O yüzden şahsın indirimsiz bir cezayla en üsten cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da savcılık mütalaasının uygulanmasını, şahsın en üst seviyeden cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, savcılık mütalaasında istenen cezada indirime giderek Türkan İ.'yi müebbet hapse mahkum etti.

Editör: Barış Köksal