2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan, 2006 yılında ise faaliyete başlayan Mersin Teknopark içinde 2015 yılında açılan OES Denizcilik firması, önemli bir çalışmaya daha imza attı. Firma, Türkiye'de daha önce yerli açıdan üretimi yapılmayan insansız deniz aracının üretilmesi için çalışmalara başladı. Şu anda Ar-Ge çalışması yürütülen proje tamamlandığında, Türkiye milli insansız deniz aracına da kavuşmuş olacak. Böylece İHA ve SİHA'dan sonra milli olarak denizlerde de üretilen ilk insansız deniz aracı Mersin'de üretilmiş olacak. 


Yaptıkları çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan OES Denizcilik Genel Müdürü İlker Tunur, firmalarının 2015 yılında Mersin Teknopark'ta hizmet vermeye başladığını söyledi. Denizcilik sistemleri üzerinde mühendislik çalışmaları yaptıklarını belirten Tunur, "Ülkemizde denizcilik sistemleri üzerinde gemilerde kullanılan tüm elektronik cihazların üretimini yapmayı hedef olarak belirledik. Bu alanda da ciddi anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda hali hazırda yürüyen yine Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından da (KOSGEB) destek aldığımız küresel deniz tehlike emniyet haberleşme şirketlerinden bir tane proje yürütüyoruz. Bu da gemilerdeki telsiz cihazlarını, acil durumlarda merkeze bilgi verebilecek telsizler konumuna getirmeye çalışıyoruz. Bir projemizde insansız deniz aracı olarak nitelendirilen, otonom sevk idare sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda da bir TÜBİTAK projemiz var. Kısmet olursa o projeyi de 2019 Nisan ayında Sanayi Savunma Fuarında sergilemek istiyoruz" diye konuştu. 

"Bir yıl dolmadan tamamlayabileceğimiz kanaatindeyiz" 

İnsansız deniz araçlarının tamamen otonom şekilde çalışan sistemler olduğunu vurgulayan Tunur, "Yani karadan herhangi bir müdahalesi olmaması gerekiyor. Önüne bir engel çıktığında kendi karar mekanizmasını kullanarak rotasını değiştirip, tekrar eski rotasına dönmesi gerekiyor. Karadan irtibatı olmadan, tek başına giden, otonom çalışan sistemlerdir. Bizde onlar üzerine çalışıyoruz. Şu anda Ar-Ge çalışmaları sürüyor. Zaten savunma sanayimizin önemli bir ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Zaten çalışmalarımızı başlamadan önce bir araştırma yaptığımızda ihtiyaçları değerlendirerek Ar-Ge çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu otonom sevk sistemleri de başlı başına ayrı bir Ar-Ge konusudur. Bunun üzerinde de biz ihtisas yapıp, uzmanlaşıyoruz. Full otonom olarak çalışmasını düşündüğümüz bu sistemi biz çok kısa bir sürede, bir yıl dolmadan tamamlayabileceğimiz kanaatindeyiz. Biz sivil alanda bu önemli adımları planlarken bir yandan da deniz kuvvetlerimizin ihtiyacı olan hem deniz üstü hemde deniz altı araçlarının yazılım ve donanımları dahil olmak üzere tüm sistemlerinin üretilmesi hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah hedeflerimize emin adım adımlarla ilerliyoruz. Bunlarla ilgili ne ihtiyaç varsa yerli üreteceğiz" şeklinde konuştu. 

Beyazlatıcı Ürünler Mağazasında

Son yıllarda gelişen teknoloji büyük oranda sağlık sektörünü de etkilemiş durumda. Artık dünyanın pek çok farklı alanında kullanılan özel ürünler ülkemizde de sırayla yerini almaya başlamış durumda. Asya’nın mistik ülkelerinden biri olan Güney Kore de yıllardır kullanılan cilt beyazlatıcı ürünler artık ülkemizde de bulunuyor.

Daha Parlak Bir Cilt Mümkün

Beyazlatıcı ürünler neden kullanılır? Sorusuna tan verilebilecek en önemli örneklerden biri de hiç şüphesiz el yüz cilt beyazlatma yanı sıra vajinal bölgenin beyazlatılması da eklenebilir. Zira iyi bir cinsel ilişki için kendilerini fazlası ile güzel hissetmek isteyen bayanlar son dönemde bu kremi sıklıkla talep etmektedir. Ürün son derece etkilidir. Fakat kaliteli olan ürünlerin bulunması ne yazık ki ülkemizde oldukça önemli sorunlardandır. Zira taklit ürünler piyasada insan sağlığını oldukça tehlikeye sokacak şekilde dolaşmaya devam etmektedir.

Vücudunuzun Her Bölgesinde Kullanabilirsiniz Ürünlerini

Beyazlatıcı ürünler üretimi ve temin edilmesi bakımından mutlaka dermatoloji onaylı ürünler seçilerek yapılmalıdır. Zira insan sağlığının doğrudan etkilendiği alerjik reaksiyonlardan korunmak için bu sınıfta yer almayan ürünler kullanılmamalıdır. İçlerinde kostik madde katılarak kullanıma sunulan ürünler ciddi kimyasal tehlikeler barındırmaktadır.

Firmamız cinsel ürünler ve yardımcı takviyelerin yurt içinde her bölgede ulaşılabilir olması için oldukça özel bir çalışma sergilemektedir. Dünya üzerinde yalnızca kalitesini kanıtlayan firmaların ürünleri mağazalarımızda yer almaktadır. Bu nedenle kullanacağınız ürünler sizi etkileyen tehlikeler barındırmamaktadır. Cinsel ürünler ile çok daha sağlıklı bir hayat mümkündür. Fakat bu tamamen sizin seçiminize bağlı olacaktır.

Gizli Ve Güvenli Sipariş Olanağı Tek Yer

Beyazlatıcı ürünler internet üzerinden sipariş verebileceğiniz beyazlatıcı ürünlerin kullanım yoğunluğu kişinin beklediği etkiye göre değişmektedir. Fakat düzenli kullanımda maksimum bir ay içinde gözle görülür bir değişim yaşanacaktır. Firmamız ürünlerin gönderimi için güvenli kargo olanağı sunmaktadır. Bu sayede size gönderilen ürünler sadece sizin belirlediğiniz isme teslim edilecektir. Ürünlerimizin içeriğini yansıtan reklam simge koliler üzerinde bulunmamaktadır. Ayrıca ürünlerimizin içeriğini kargo taşıma personelleri de bilmemektedir. mağazamız Kaliteli cinsel bir yaşam için alacağınız ürünlerin size teslimi sonrasında sistemimizde yer alan tüm bilgileriniz silinmektedir.

Editör: Barış Köksal