Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığı, Erdemli ilçesinin Hacıhalilarpaç Mahallesi Karacaoğlan Deresi mevkinde çatma olarak inşa edilen çadır içerisinde tombala oyunu oynandığı ihbarını aldı.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, tombala oyunu oynanan yerin dere yatağı içerisine gizlenmeye çalışılan, kaçak olarak çatma şeklinde inşa edilen çadır olduğunu belirledi.

Ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği, çadır içerisine seyyar kablo çekilerek aydınlatıldığı ve içerisinde alkol alınarak tombala oyunu oynandığı tespit edilen iş yerine yapılan operasyonda, iş yeri sahibi ile tombala oyunu oynayan 7 kişi suçüstü yakalandı.

Operasyonda ayrıca, 81 adet tombala oyun kartı, 574 adet çeşitli renklerde tombala oyun pulu, 1 adet 1-90 rakamlarının yazılı bulunduğu tombala kartı ele geçirildi.

Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığınca ruhsatsız olarak işletilen iş yerinin sahibi hakkında Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama suçundan adli işlem yapılırken, tombala oynayan kişiler hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında yasal işlem yapıldı.
Editör: Barış Köksal