Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurdali Mahallesi 212. Cadde girişinde yaptıkları uygulama sırasında şüpheli gördükleri bir araçta arama yaptı. Aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait şarjör ve 7 adet fişek ele geçirilirken, sürücü A.Y.D. gözaltına alındı.


Yine bir istihbaratı değerlendiren ekipler, merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi 5943 sokaktaki bir iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonda 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 'kırma' tabir edilen 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 134 fişek ve tüfeklere ait 26 kartuş ele geçirildi. Olayla ilgili iş yeri sahibi S.D. gözaltına alındı.


Bir başka çalışmada ise Çukurova Mahallesi 223. Cadde üzerindeki bir iş yerinde kaçak akaryakıt olduğu bilgisini alan ekipler, söz konusu adreste arama yaptı. Aramada, iş yerinin arka kısmında bulunan 3 depo içerisinde toplam 2 bin litre kaçak motorin, 1 sayaç ve 100 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Olayla ilgili iş yeri sahibi S.U. gözaltına alındı.


Aynı mahalledeki bir başka adreste de 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet tabanca ile 2 şarjör, 54 fişek ve 42 kartuş ele geçirildi. Olayla ilgili A.E. gözaltına alındı.


Polisin, Mersin'deki emniyetin, asayişin ve kamu düzeninin korunmasına yönelik yürüttüğü çalışmalara kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Editör: Barış Köksal