Toroslar Belediyesi’nin, Kalp Kadın Platformu işbirliğiyle gerçekleştirdiği eğitim seminerini, Türkiye'de finansal okuryazarlık kavramının önemli ismi ve para durumu sosyal girişim platformunun kurucusu Özlem Denizmen verdi. Kursiyerlerin yanı sıra bayan misafirlerin de hazır bulunduğu programa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak destek verdi.

Tuna, Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki seminerde, belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini belirterek, “Bu projeleri hayata geçirmedeki hedefimiz; mutlu Toroslar, mutlu Mersin ve mutlu Türkiye oluşturmaktır” dedi.

13 yıllık görev süreleri içerisinde en çok övündükleri sosyal projelerden bir tanesinin de TORTEK olduğunu belirten Tuna, “28 branşta 16 bin kişiye mesleki eğitim verdiğimiz TORTEK ile kadınlarımızın birbirlerini tanımalarına, kaynaşmalarına ve dostluklar kurmalarına vesile olduk. Özellikle el becerilerinin çok değerli hocalarımızın nezaretinde eğitimle bütünleştiği TORTEK’te, kadınlarımız ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine da katkıda bulunmaktadırlar. Belediye başkanı olarak bu projede dünden bugüne her zaman bayanlarımızın yanında oldum. Doğrudan yana olan, halkımızın ufkunu açacak her türlü projede biz varız. Sivil toplum teşkilatlarımızla da her zaman diyalog içerisindeyiz” diye konuştu.

Yapılan araştırmalara göre son zamanlarda ailelerin en çok ekonomik sıkıntı nedeniyle dağıldığını vurgulayan Tuna, şöyle devam etti; "Parayı yönetmek, ekonomik davranmak, planlamayı doğru yapmak, bütçede açık vermemek hem aile bütçesi anlamında hem de bizim gibi dar gelirli belediyeler için çok anlamlı ve önemlidir. Bu eğitim ile kursiyer bayanlarımıza bir evi daha tasarruflu şekilde çekip çevirirken yatırım yapmanın incelikleri de öğretilecek. Eğitimlerin sonunda evlerinin idarelerinin sorumluluklarını üstlenen kadınlarımızın artık bu işi daha bilinçli yapacaklarına inanıyoruz."

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından, TV programıyla da kadınlara ekonomiyi sevdiren Özlem Denizmen, katılımcılara; aile bütçesi, kredi kartının doğru kullanımı, borç yönetimi, yatırım, tasarruf ve girişim gibi başlıklar altında bilinçli davranmanın inceliklerini eğlenceli bir şekilde anlattı.
Editör: Barış Köksal