Mezitli’de Özgecan Aslan adına açılan Mezitli Belediyesi Özgecan Kadın Üretici Pazarı’nda özel bir etkinliğe imza atıldı. Üretici kadınlar, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Özgecan Aslan anısına pilav günü düzenledi. Mezitli Belediyesi ile birlikte düzenlenen pilav gününe ünlü modacı Barbaros Şansal da konuk oldu. Etkinliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kadın Üretici Pazarı'nı gezerek kadınlarla sohbet eden Barbaros Şansal, kadınların emeklerinin değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Mezitli Belediyesi’nin çok önemli bir hizmet gerçekleştirerek, büyük bir sosyal hareket başlattığını ifade eden Şansal, “Anadolu’nun tam bağrından Mersin Mezitli’den sesleniyoruz. Gördüğünüz gibi kirlenmemiş tertemiz ürünlerin, özgür toprakların tam içerisinden sesleniyoruz. Sağdaki soldaki naylon torbaların, süpermarketlerin ışıltılı parlatılmış ürünlerine pek kanmayın. Gelin, bu ülkede örnek teşkil etmiş, kadının emeğini yüceltmiş erkeği ile el ele gönül gönülle vererek üretilmiş ürünlerin yer aldığı kadın pazarlarını ziyaret edin” çağrısında bulundu.

Kadının elinin değdiği her yerde çok güzel işlerin çıktığını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da “Mezitli’de kadın üretici pazarlarının sayısı artıyor. Önümüzdeki günlerde 5. Kadın Üretici Pazarı'nın açılışını yapacağız. Kadının gelişmesinin ve özgürleşmesinin kadın üretici pazarlarının çok büyük rolü oluyor. Kadınlar kendilerine güvendikleri ve toplumda daha fazla yer aldıkları oranda ülkemizdeki güzelliklerin çoğalacağına inanıyorum” dedi.

Kadın Üretici Pazarı’ndaki kadınların çok özel bir etkinliğe de imza attıklarını belirten Tarhan, “Kadınlar farklarını burada yaptıkları etkinlikte de ortaya koydular. Katledilen Özgecan kızımızın gıyabında tüm kadınlara şiddete karşı tepki koymak adına bir etkinlik düzenlediler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tüm Mersinlilerden burada kendi emeğini değerlendiren kadınlarımızdan alışveriş yaparak onlara destek olmalarını istiyorum” diye konuştu.

Etkinliğin ardından Başkan Tarhan ile birlikte Merkez Kadın Üretici Pazarı’nı da ziyaret eden Modacı Şansal, kadınlara ürünlerini daha iyi değerlendirmeleri konusunda ipuçları verdi. Kadınların farklı el ürünlerinden satın alan Şansal, bölgeye özgü ürünlerin yaratılması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle Mezitli Dokuması’nın geliştirilmesi ile ilgili Mezitli Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Sembol Tarhan’dan bilgiler alan Şansal, üretimin başlamasının ardından özel tasarım sözü de verdi. Şansal, pazardan kadınların ahşaba işlediği Atatürk portresini de satın aldı.
Editör: Barış Köksal