Kaçakçılığın vergi kayıplarının yanı sıra haksız rekabete yol açarak ülke ekonomisine zarar verdiği gibi toplum sağlığına da önemli oranda tehdit ettiğini belirten Dinçer, “Bu nedenle kaçakçılıkla mücadele de kolluk birimlerinin inceleme, araştırma, takip ve operasyonları yanında, en önemli unsurlardan biri de ihbar, istihbarat ve bilgi toplanılmasıdır. Bu noktada kaçakçılıkla mücadele eden kurumlara toplum desteği verilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi. 

Bu anlamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 7 gün 24 saat ücretsiz aranabilen 'Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı' ile ilgili hazırlanan iki bin adet afişin esnafa dağıtılmak üzere ilgili meslek odalarına gönderildiği bilgisini paylaşan Dinçer, “Genel müdürlükçe hazırlanan ve toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen afişler ilgili meslek odalarımıza gönderilmiştir. Söz konusu afişlerle oluşacak farkındalıkla suçla mücadeleye daha etkin katılımın sağlanmasını arzu etmekteyiz” diye konuştu. 

Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hava, kara, deniz gümrük kapıları ile iç gümrüklerde kaçakçılıkla ilgili verilen mücadelede 2016 yılında 2 milyar 632 milyon 986 bin 985 TL, 2017 yılında ise 2 milyar 536 milyon 548 bin 806 TL tutarında kaçak eşya ele geçirildiği bilgisini aldıklarını sözlerine ekledi. 

Editör: Barış Köksal