2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kasamında ilk tören Atatürk Anıtında yapıldı. Atatürk Anıtı'ndaki tören çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından program Gazi Paşa İlkokulunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden program kapsamında öğretmen Ayşe Yılay Ünal, Okul Müdürü Ali Ünal, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir birer konuşma yaptı. 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Çocuklarımızın geleceğe hazırlanma faaliyeti olun bu eğitim öğretim işi sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemli bir iştir. Öğretmenlerimiz kendilerine tevdi edilen bu sorumluluğu, bu çocuklarımızı yarınlara hazırlama sorumluluğunu ülkemizin doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde her yerinde büyük bir özveri ile yerine getirme çabası içerisindedir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin birer vatandaşı ve bu ülkeye hizmet etme şansını yakalamış öğretmenlerimiz bu görevini yerine getirmeye çalışırken onları yalnız bırakmamak, onların bu gayretini daha da anlamlı kılabilmek için yöneticiler olarak bizler, bütün bu ülkede yaşayan herkes öğretmenimizin yanında, onların emrinde olmak durumundayız. Silifke’de bizlere emanet edilen bu okullara getirilip öğretmenlerimize emanet edilen bu yavrularımızın evden çıkıp okula geldiği, okulda bulunduğu ve okuldan tekrar evlerine döndüğü ana kadar geçen süreç içerisinde herkese düşen sorumluluklar var. Herkes sorumluluklarının bilincinde olursa eğitim öğretim yılının büyük bir huzur ve güvenlik içerisinde geçirilebileceğini ümit ediyorum. Bunun için el birliği ve iş birliği yapmalıyız. Anadolu’da doğmuş olmak bir ayrıcalıktır. Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır. Türk Milletinin bir bireyi olmak ayrı bir ayrıcalıktır. Dolayısı ile bu ayrıcalıkları bu onuru taşıyan bizler bu ayrıcalıklara yakışan bizim ecdadımızdan devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirebilecek şekilde geleceğe hazırlanmak durumundayız” dedi. 

Etkinlik, Gazi Paşa İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterisi ile son buldu. Kaymakam Şevket Cinbir ve Belediye Başkanı Mustafa Turgut program sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Editör: Barış Köksal