Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 12 Nisan tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde G.H.G.'ye ait evden; 2 adet dizüstü bilgisayar, 18 adet çeyrek altın, 2 adet yarım altın, 1 adet altın bilezik, 3 adet altın zincir kolye, 5 çift altın küpe, 1 adet alyans ve çeşitli ziynet eşyaları çalınması olayını soruşturan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, benzer yöntemle Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bir evden 1 adet tabanca, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 bin 500 dolar ve bir miktar Türk lirası ile aynı gün yine aynı ilçede bir başka evden 2 dizüstü bilgisayar, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet gümüş Trabzon setinin çalındığını tespit etti.

İki farklı ilde meydana gelen 3 hırsızlık olayının da aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirleyen polis, kimliği tespit edilen şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin merkez Akdeniz ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Makine İkmal Şube Müdürlüğü binası çevresinde 2 kişiyle buluşarak, yanlarında mağdurlara ait çalıntı malları getirecekleri bilgisine ulaşan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bölgede önceden önlem aldı.

Binayı kuşatan ekipler, düzenledikleri operasyonla S.E., O.E., A.T., S.Ç. ve M.Ş.Ç. adlı şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.
Üzerlerinde çalıntı eşyalarla yakalanan şüphelilerden A.T., S.Ç. ve M.Ş.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.E. ve O.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Editör: Barış Köksal