Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde 8 ülkeden 13 kulübün ve yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye'yi erkeklerde ENKA Spor, kadınlarda ise Fenerbahçe temsil ediyor.

Kortej geçişinin ardından düzenlenen açılış töreninde konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, şampiyonanın ikinci kez Mersin'de düzenlendiğini hatırlatarak, önümüzdeki yıl da ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Çakacak, Mersin'in 2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'ndaki başarısıyla uluslararası bir spor kenti olduğunu tescillediğini ifade ederek, "Spor kardeşliktir, dostluk, barıştır. İnsanları birbirine yaklaştırdığı gibi ülkeleri de yaklaştırır. Akdeniz'in bu güzel insanlarının sıcaklığını hissedecekler. Tüm konuklarımız kaldıkları süre içerisinde ve ayrıldıklarında buradan hoş sedayla ayrılmalarını diliyoruz" dedi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş ise atletizmin merkezi haline gelen Mersin'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmasını üst üste ikinci kez düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi..

Konuşmaların ardından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası müsabakalarında birinci gün, iki tasnif dışı yarışmayla birlikte toplam 23 dalda start aldı.

Şampiyonanın ilk gününde, Fenerbahçe'nin başarılı atleti Demet Parlak, sırıkla atlamada 4.30 metre ile kendisine ait olan Türkiye rekorunu 8 santimetre daha geliştirdi. Genç atletin daha önce Antalya'da kırdığı rekor 4.22 metre olarak kayıtlara geçmişti.
Editör: Barış Köksal