Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcılarına nefes aldırmıyor. Ekipler, mahalle köşelerinde, okul önlerinde ve çevrelerinde gençleri uyuşturucu batağına çeken sokak satıcılarına yönelik şok operasyonlar düzenliyor. Yıl başından bugüne kadar uyuşturucu satışının olduğu bölgelere sürekli operasyon düzenleyen ekipler, birçok noktada uyuşturucu satışını bitirme noktasına getirdi. Vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanan operasyonlar sonucunda çok sayıda satıcı tutuklanırken, çok miktarda uyuşturucu madde de ele geçirildi.

Son olarak ekipler, merkez Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi ile Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Düzenlenen şok operasyonlarda köşe başlarında bekleyerek, gençleri zehirleyen 4 kişi gözaltına alındı. Polis bölgede şüpheli birçok kişinin de üstünü arayıp, GBT'sini sorarken, bölge didik didik arandı. Çöp konteynerlerinden bahçelere, kaldırım taşı aralarından molozların içine kadar birçok yerde arama yapan ekipler, paketlenmiş satışa hazır vaziyette 10 esrar, 7 kokain ile sakız kutusunun içinde 9 ecstasy hap ele geçirdi.

Gözaltına alınan şahıslar emniyete götürülürken, polis ekiplerinin önümüzdeki günlerde de operasyonlarını sürdüreceği öğrenildi.
Editör: Barış Köksal