Mersin’in Tarsus ilçesinde dengesi kaybederek ırmağa düşen ve boğulma tehlikesi geçiren şahsı 16 yaşındaki genç kurtardı. Olay, Yunus Emre Mahallesi, Ulubatlı Hasan Caddesi Yeni Hal önündeki sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, Davut Erdem (25) adlı genç adam, işten çıktıktan sonra servisle Yeni Hal önüne geldiği sırada servisten indi. Oruçlu olan Erdem, DSİ’ye ait ırmakta elini yüzünü yıkamak istedi ancak bu sırada dengesini kaybedip suya düştü.

Akıntıya kapılan Davut Erdem suda sürüklenmeye ve çırpınmaya başladı. Kanal bitiminde bulunan köprüdeki betona başını çarpan genç bayıldı ve yolun altından sürüklenerek karşı taraftan çıktı. Bağrışmaları duyan ve gencin suda sürüklendiği gören 16 yaşındaki Mertcan Ceylan isimli suya atlayarak yardıma koştu. Ceylan, ırmakta sürüklenen Davut Erdem’i ayağından yakalayarak sudan çıkarılmasına yardım etti.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine 112 acil ambulansı sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Davut Erdem, Tarsus’taki özel bir hastaneye sevk edilerek yoğun bakımda tedavi altına alındı.
 
Editör: Barış Köksal