Tamamı engelli dünyanın 14 farklı ülkesinden 80’in üzerinde sanatçının katıldığı festival, kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli görüntülere sahne olan kortejde engellilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Korteje katılanlar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Burada konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'engelsiz kent' sözünü tuttuklarını vurguladı. Daha sonra engelli çocukların yaptığı resimlerden oluşan sergi açıldı.

Sergi alanında kurulan sahnede ise Mersinliler büyük bir sürprizle karşılaştı. 18 yıldır engelliler başta olmak üzere pek çok organizasyona gönüllü destek veren Türk Sanat Müziğinin dev sesi Yılmaz Morgül, ZİÇEV Çocuk Perküsyonist Grubuyla sahneye çıktı. Morgül, dünyaya örnek olacak bir etkinlikte olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.

Ardından seyircilerle 10. Yıl Marşı’nı söyleyen Morgül, engelli çocukların arasındaki yerini aldı. Ünlü sanatçıyla beraber ritim tutan çocukların coşkusu bütün Mersinlileri sardı. Sahneden yükselen notalar adeta çocuklara ve ünlü sanatçıya bir sevgi seline dönüştü.

Yürekleri ısıtan şov sonrası Türk Sanat Müziğinin dev yorumcusu Yılmaz Morgül mini bir konser de verdi. Gösteriyi izleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, ünlü sanatçıya engelliler konusunda farkındalık oluşturmak için verdiği gönüllü katkıdan dolayı teşekkür etti. Kocamaz, Çanakkale Savaşı’nda, tarihin seyrini değiştiren ve bir örneği Tarsus ilçesinde sergilenen Nusret Mayın Gemisi’nin maketini ünlü sanatçıya armağan etti, günün anısına plaket verdi. Daha sonra Venezuelalı Gatto Gabriel ve Steven Cyrill ile Tataristanlı Zakir Şahban birer konser verdi.
Editör: Barış Köksal