Sempozyumda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyada ilk kez gerçekleştirdikleri 1. Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin mottosunun, hayat sanattır ifadesinden oluştuğunu belirtti. Kocamaz, "Bu güzel sempozyumun ‘engelsiz Mersin’ yolundaki çalışmalarımıza ışık tutacağına inanıyorum. Konuşmalarımda zaman zaman kullandığım bir ifade vardır, hayat estetikten ibarettir. Bir işi başarmak elbette önemlidir. Ancak o işi estetize ederek yapmak, yapılan işi estetikle buluşturmak bilhassa anlamlı ve güzeldir. Hayat felsefemiz, yaptığımız her işi şu dört basamağa göre tanzim etmektir. Doğru, iyi, güzel ve mükemmel. Sıralamamız budur. Hizmette kaliteye önem ve öncelik vermemizin nedeni bu felsefedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi engelli hizmetlerimizde de en yüksek kaliteyi hedefledik. Büyükşehir Belediyeleri arasında Engelliler Dairesini kuran ilk belediye olduk” dedi.

Millete hizmet yolunda akıtılan ter ve dökülen göz nurunun kutsal olduğunu, insana tatminlerin en güzelini yaşattığını ifade eden Kocamaz, “Eğer yaptığınız işlerde, aldığınız kararlarda vicdanınız rahatsa, emanete sahip çıkabilmişseniz, başınızı yastığa huzurla koyabiliyorsanız ne mutlu size. Çeşitli metaforlar üzerinden formüle etmeye çalıştığımız konu, aslında bugün burada bir araya gelmemizin nedenini oluşturan Engelsiz Yaşam ve Kent başlığıyla da yakından ilgilidir. Burada ele alınacak konuların çalışmalarımıza kaynaklık edeceğine yürekten inanıyorum. Mersin’i engelsiz bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Gayemiz, engelli bireylerimiz ve ailelerinin yüzünde sımsıcak bir tebessüm oluşturmaktır. İlimizin ve ülkemizin yüz akı olacağına inandığımız bu güzel projeyi ilk günden bu yana sahiplenen ve heyecanla destekleyen tüm resmi ve sivil kuruluşlarımıza ve değerli basın camiamıza canı yürekten teşekkür ediyoruz. 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin ve biraz sonra başlayacak olan Engelsiz Yaşam ve Kent Sempozyumunun yeryüzündeki tüm engelli bireylerin mutlu, huzurlu, güvenli, sağlıklı ve müreffeh bir yaşam standardına kavuşmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise “Böylesine anlamlı, özlü bir etkinliği düzenledikleri için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma gerçekleştirdiler ve kentimizin adını gerek ulusal, gerekse de uluslararası düzeyde dünyaya tanıttılar.

Böylesine anlamlı bir sanat etkinliğiyle de turizme de katkı sağlamış oldular. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu konularda Türkiye’de öncü rol oynamaktadır. Başkanımız da Mersin’in adını uluslararası arena da en güzel şekilde temsil edecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının klasik müzik dinletisi yapıldı. Ardından sempozyuma geçildi.
Sempozyuma, Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Görmez, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dernek ve vakıfların temsilcileri, akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.
Editör: Barış Köksal