Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali öncesi, yaklaşık 60 engelli öğrenci ile birlikte Mersin turu gerçekleştirildi.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nden başlayan tur, üstü açık iki araç ve içerisindeki 60’a yakın engelli öğrenci ile birlikte yapıldı. Forum AVM’den yola çıkan araçlar, ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan başlayarak Adnan Menderes Bulvarı’nda sahil boyunca dolaştı. Katılımcı sanatçıların ülkelerinin bayraklarını dalgalandırarak şehirdeki vatandaşlara Engelsiz Sanat Festivali’nin duyurusunu yapan öğrenciler, tüm sahil şeridi boyunca Mersin’i araçlarla arşınladı.

Pozcu’dan Soli’ye kadar gerçekleştirilen şehir turuna, Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Göçmen Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Nihat Sözmen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yaklaşık 60 öğrenci katıldı. Tur, Adnan Menderes Bulvarı’nda sona erdi.

Büyükşehir, engelleri sanatla aşacak

11-15 Ekim tarihleri arasında Mersin merkez, Tarsus, Anamur ve Erdemli Kızkalesi’nde gerçekleştirilecek olan ve dünyaca ünlü sanatçılar ile uzmanların katılacağı sergi, sempozyum, workshop, konser, gezi ve performanslarla Türkiye’de unutulmaz bir festival deneyimi yaşanacak. Ülkenin ve Mersin’in yüz akı olması amaçlanan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali sayesinde ülkedeki ve dünyadaki tüm engelli bireylerin mutlu, huzurlu, güvenli, sağlıklı ve müreffeh bir yaşam standardına kavuşmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
Editör: Barış Köksal