Festivalin ikinci gününde Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve açılışını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yaptığı resim ve fotoğraf sergisinde dünyaca ünlü görme engelli sanatçı Eşref Armağan, Başkan Kocamaz’a yaptığı bir resmi hediye etti. Festivalinin akşam programında ise Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen Mark Goffeney geceye damgasını vurdu. İki kolu olmadan çaldığı enstrümanlar ve rock tarzında söylediği parçalarla vatandaşları kendine hayran bırakan Mark Goffeney, fiziksel eksikliklerin başarıya ve sanata engel olmadığını bir kez daha göstermiş
oldu. Sanatın evrenselliğine ve hiçbir fiziksel eşitsizliği kabul etmediğine Mark Goffeney’in performansı ile şahit olan insanlar, sanatçıyı performansı sonrasında dakikalarca alkışladı. Hareketli parçalara alkışlarla eşlik eden vatandaşlar, pek çok insanın sergileyemeyeceği performansı ayakları ile sergileyen sanatçıyı hayranlıkla ve şaşkınlıkla izledi. Canlı performansı sonrası sanatçıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tarafından çiçek ve plaket verildi. Goffeney’den hemen sonra sahne alan ve farklı engel grubundan sanatçıları bünyesinde bulunduran Cactus grubu içsel duygularının rengarenk güzelliklerini müzik yoluyla salondaki vatandaşlarla paylaştı. Birbirleri ile uyum içerisinde şarkılar söyleyerek dans eden grup şarkıları ile göze, kulağa ve duygulara hitap etti. Sanatseverlerin alkışlarla şarkılarına eşlik ettiği grup üyelerinin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.

Festival yalnızca Mersin Merkez’de değil Tarsus’ta da ilgi odağı oldu. Mersin merkez ile aynı anda Tarsus’ta düzenlenen resim ve fotoğraf sergisi ile konserler Tarsuslu vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan resim ve fotoğraf sergisinde 2 kolu da olmayan ve resimlerini ayaklarıyla çizen Adıyaman, Besnili Ayşe Işık’ın tabloları da yer aldı. Vatandaşların karşısında ayaklarıyla resim çizen ve büyük beğeni toplayan Işık’ın yanı sıra, Kırşehir doğumlu ve ortopedik yürüme engeli bulunan yumurta kabuğu oyma sanatçısı Hamit Hayran da eserlerini sergiledi. Hayran, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan’a yumurta kabuğu oyma sanatını tanıtırken, sergiyi gezmeye gelenlere de yumurta kabuğu oymanın inceliklerini anlattı. Kosovalı görme engelli sanatçı Yılka Berisha da sergide resimlerini görücüye çıkardı. Görme engelli bilişim güvenliği uzmanı ve yazılım geliştiricisi, aynı zamanda ney üfleme sanatçısı Ömer Suay ise bir dinleti gerçekleştirdi. 

Pazar gününe kadar devam edecek olan ve ilçelere de taşınan festivalin Tarsus ayağına konser coşkusu hakim olurken, Tarsuslular müzik dolu bir gece geçirdi. 
Editör: Barış Köksal