Mersin’in Tarsus ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayan motosikletteki 2 kişiden biri ölü, diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi. 

Fahrettinpaşa ve Kavaklı Mahallesi’nde eylemlerin yoğun yaşandığı bir saatte ve çok sayıda silah seslerinin yükseldiği zamanda Kavaklı hemzemin geçidini geçen ve polis barikatını aşan motosikletli 2 kişi, polisin ‘dur’ ihtarına uymadı. 

Aynı zamanda 155 polis imdat telefon hattına düşen 'Motosikletli 2 kişinin ellerinde av tüfeği ile ateş açtığı' ihbarı alındı. Motosikletli şahısların Yunus Emre İlköğretim Okulu yakınlarında polise av tüfeğiyle ateş açıldığı iddia edildi. Polis noktasına ısrarla yaklaştığını gören polisler, önce uyarı ateşi açtı. 

Durmayan şüphelileri etkisiz hale getirmek için polis ateş açtı. Açılan ateş sonucu motosiklet üzerinde bulunan ve isminin Murat Özdemir (28) olduğu öğrenilen Tarsus nüfusuna kayıtlı 1 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, yine Tarsus nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Mehmet Ç. (23) isimli 1 kişi de yaralandı. Ölen Murat Özdemir'in olayda kullandığı av tüfeği, yine olayda kullanılan boş ve dolu fişekler de bulundu.

Olayın ardından Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Murat Özdemir’in cesedi Cumhuriyet Savcısı tarafından incelendikten sonra Adana Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Olayla ilgili açılan soruşturmada şahısların polis noktasına saldırı yapıp yapmadıkları ve polis noktasındaki emniyet güçlerine ateş açıp açmadıkları şahıslardan alınan el svabı ve kriminal incelemenin ardından netlik kazanacak.
Editör: Barış Köksal