Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un girişimleriyle kurulan Sosyal Market, Saray Mahallesi Belediye Pasajı Kat 2’de hizmet vermeye devam ediyor.

Yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Turgut, yoksulluğun azalması, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmayı amaç edindiklerini kaydetti.

İhtiyaç fazlası, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikteki veya kullanılmamış ayakkabı, çocuk kıyafetleri, gelinlikler ve her yaştan kesime hitap eden giyim eşyalarını sosyal markete kabul ettiklerini anlatan Başkan Turgut, şunları ifade etti;
“Burada her vatandaşımızın gönül zenginliği yatıyor. İş adamlarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımızın her kesimi bizlere destek veriyor. Halkımızın böyle kalıcı ve anlamlı bir hizmete destek vermeleri heyecanımıza güç verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bulunduğum her ortamda gurur duyduğum bir konudan bahsettim ve yine bahsedeceğim. Silifke sosyal barışı en iyi yaşayan, kardeşliği, dostluğu en iyi sergileyen, ortak yaşama kültürünü en iyi benimsemiş, bütünlük içinde yaşama kültürünü en iyi ortaya koyan kentlerden bir tanesi. Bu özelliklerimiz bize gurur veriyor.

Bu marketimizde para geçmiyor. Hayırsever vatandaşlarımızın iyiliği ve cömertliği geçiyor. Dili, dini, cinsiyeti, kimliği ve kişiliği ne olursa olsun her vatandaşımız bizim için değerlidir. Yaptığımız bütün hizmetlerimiz onlar içindir. Elbette bu yardımlarımız yeterli değildir fakat ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu yardımlara ihtiyacı kalmayana kadar da yeterli olmayacaktır.” dedi.

Ayakkabı, gelinlik, çocuk kıyafetleri ve birçok ürün reyonundan oluşan marketten aynı zamanda ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ailelere; buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, çekyat, halı, soba, battaniye, masa, sandalye, gıda kolisi gibi yardımlar yapılıyor.
Editör: Barış Köksal