Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene, Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Su, Cumhuriyet Bayramını kutladı

Öte yandan Mersin Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Mesajında, Türk milletinin istiklalini, istikbalini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılarla kendisine esaret zinciri vurulmasına asla rıza göstermeyeceğini nice kahramanlıklar ve türlü fedakârlıklar sonucu kazandığı İstiklal Savaşı ile bir kez daha en güçlü şekilde gösterdiğini vurgulayan Vali Su, "Milletimiz, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, yeniden şahlanışının miladı olan bu büyük zaferi, Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırmıştır. Binlerce yıllık güçlü ve dirayetli devlet tecrübesi üzerine inşa edilen ve bugün 94. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi; millet olarak daima daha ileri noktalara taşıma, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığını sürdürmekteyiz. Türkiye'nin gelişimini hazmedemeyen, milletimizi belirlediği hedeflerden alıkoymaya çalışan tüm düşmanlarımızın hain emellerini, giriştikleri kalleş saldırılarını millet olarak kardeşlik ruhuyla birleşip bütünleşerek bertaraf etmeye ve çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için üstün bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Bu toprakları vatan kılmak için fedakarlıklar ve kahramanlıklarla dolu bir mücadele veren başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet dileyen Su, "Mersinli hemşerilerimin ve milletimizin; 19 Mayıs'ta yakılan meşalenin Kurtuluş Savaşı ile tüm yurda yayıldığı, 30 Ağustos Zaferi ile destanlaştığı ve nihayetinde 29 Ekim’de Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı bu büyük bayramını en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal