Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda yakalanan kadının, 4 yıl 2 ay kesilmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı. Mersin'de bindiği toplu taşıma araçlarında dikkat çekmemek amacıyla başörtüsü takarak 'cepçilik' yoluyla hırsızlık yapan kadın, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu suçüstü yakalanan kadının, 4 yıl 2 ay kesilmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin’de son günlerde bazı toplu taşıma araçlarında 'cepçilik' yoluyla hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayların yaşandığı araçlarda güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İnceme sonucunda özellikle bu olayların yaşandığı bölgelerdeki toplu taşıma araçlarında sivil ekipler çalışma başlatırken, eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Polisin çalışmaları sürdüğü sırada, yine dikkat çekmemek için başörtüsü takarak geldiği Toros Devlet Hastanesi'nde bir kişinin cüzdanını çalmaya çalışan D.Ç. suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan kadının 12 Nisan'da dolmuş içerisinde bir kişinin cüzdanını, 16 Nisan'da ise yine dolmuş içerisinde bir kişinin akıllı telefonunu çaldığı anlaşıldı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olaylarda, kadının rahat tavırları ise dikkat çekti. D.Ç.'nin ayrıca 4 yıl 2 ay kesilmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıkarken, 42 yaşındaki kadın adliyeye sevk edildi.
 

Editör: Barış Köksal