İlçede dün sabahtan bu yana etkili olan ve saatteki hızı 60 ile 75 kilometreyi bulan poyraz, Bozyazı Anadolu Lisesi’nin çatısını uçurdu. Sabah okula gelen görevliler, çatıyı okulun bahçesinde görünce şaşkınlık yaşarken, olayın gece meydana gelmiş olması ise olası yaralanma ya da can kaybına yol açmadı.

Durumun ilgililere haber verilmesinin ardından Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, okula giderek incelemelerde bulundu. Eğitim öğretimin yapılmasına engel olacak bir durumun söz konusu olmadığını, çatının gece okulun ön bahçesine düştüğünü, okula giriş çıkışların arka kapıdan yapıldığını belirten Sezgin, “Olayı duyar duymaz Kaymakamımız Hayatı Taşdan’ı bilgilendirdim. Okula gelerek incelemelerde bulundu. Eğitim ve öğretime ara verecek bir durum söz konusu olmadığı için tatil edilmedi. Öğrencilerimizi ise güvenlik nedeniyle okulun arka kapısından içeri alarak ders başı yaptık. Okulun çatısının yapılması içinde gerekli girişimlerde bulunduk” dedi.

Bozyazı Belediyesi ise öğrencilerin güvenli şekilde derslerine devam edebilmeleri için okulun bahçesine düşen çatı malzemelerini toplamaya başladı.

Editör: Barış Köksal